Kan plattången göra så att mitt hår slutar växa helt?

Hej, jag har ett stort problem. Jag plattar mitt hår ofta och har gjort denna procedur i ungefär ett års tid. Jag är rädd för att mitt hår ska sluta växa. Jag har bestämt mig för att klippa topparna då de är extremt risiga. På ett ställe i håret är topparna mycket kortare än på andra ställen, vilket förmodligen beror på för att jag har bränt sönder håret med plattången.

1. Är det sant att håret slutar att växa helt om man plattar det?
2. Om man vägrar klippa håret samtidigt som man bränner det med plattång, så slutar det att växa?
3. Nu undrar jag om mitt hår någonsin kommer att växa igen?
4. Växer håret fastän man har bränt sönder det?
5. Kommer mitt hår att bli fint igen även om topparna är risiga?

Svar från Emma-Lou:

1. Håret slutar ej att växa bara för att du plattar det.

2. Ett hår slutar inte att växa bara för att man vägrar att klippa bort det slitna. Däremot kommer kluvna toppar att slitas mot varandra och på så sätt klyva hårstråna ännu mer.

3. Ditt hår kommer att växa igen.

4. Även om du har bränt sönder hårstråna, fortsätter håret att växa.

5. Klipp bort allt risigt och sköt om håret, så kommer det att bli fint igen.

Däremot ska du tänka på…

* Ta hand om håret med milda produkter.
* Kamma absolut inte håret när det är blött.
* Stressa inte.
* Använd inte stylingprodukter dagligen.
* Använd inte värmetänger för ofta.
* Applicera alltid en värmeskyddande produkt innan du plattar håret.
* Använd en bredtandad kam (eller fingrarna) när du kammar igenom håret.
* Kamma igenom håret försiktigt när du har balsam i.
* Duscha inte för varmt.
* Vissa sjukdomar såväl som mediciner kan medverka till sämre hårväxt.
* Ät bra: protein, B-vitamin och järn, är ämnen som är bra för hårets tillväxt. Järnbrist gör oss trötta och bleka, vilket i sin tur kan leda till ett tunnare hår. Järn finns i kött, blodpudding, linser, lever, ägg, fisk, m.m. Tänk på att C-vitamin gör att upptagningen av järn förbättras. Protein finns i röda kött (oxfilé, nötkött osv.), bönor, ägg, fisk, bröd, potatis, ris, pasta, linser m.m. B-vitamin finns i ärter, bönor, spannmålsprodukter, kött, fisk m.m.

Läsvärda länkar:

* Plattång, före- & efterbilder + tips
* Tvätta håret i rätt ordning
* 10 hälsosamma tips
* Klipp dig! 

Mer om hår och skönhet finns bland kategorierna, annars är du välkommen att ställa mig en läsarfråga.

2 reaktioner på ”Kan plattången göra så att mitt hår slutar växa helt?

  1. Åh. nu kan jag kommentera igen :p välkommen tillbaka haha

    Det är moster och inte faster 😉 men ja, de verkligen älskar sin moster, Izabella blir nästan arg och lite ledsen när Jossan måste gå.. de är på henne hela tiden ska kramas, mysa, leka och busa.. hehe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com