I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga: mitt hår är grönt?

Hejsan. Har precis färgat mitt hår askblont (tips av frisör). Hade blont hår innan men var missnöjd då jag hade så ojämnt. Tidigare hade jag svart hår och har blekt det i omgångar. Hur som helst så har jag grönt nu och vill vara ljus. Hur gör jag tycker du?

Svar från Emma-Lou:

Förstod inte riktigt din fråga, om du blev lyckat askblond från att ha varit mörkhårig? De gånger man får grönt hår, beror pftast på blonderat hår i kombination med mörkarefärgning/klorbassäng eller kopparrikt vatten.

* Att som blekt blondin vilja bli brunett kan leda till gröna missfärgningar. Välj därför en brun färg med röda pigment i, eftersom rött motverkar grönt. OBS: det måste inte vara en färg som resulterar i ett rött resultat! Rådslå med frisören så att du får rätt nyans.

* Handlar det inte om så starka skiftningar, kan silverschampoo göra susen. Vill du ha ett guldigt blont hår eller ett askigt och kallt resultat? Vid ett mer guldigt resultat ska du inte använda silverschampoo för mycket, utan mer successivt för att få bort det värsta. Vill du däremot ha ett riktigt askigt och kallt hår, kan du prova med silverschampoo fler gånger. Men tvätta igenom det snabbt första gången med silverschampoo och sedan tvätta ur rikligt med vatten så du ser hur resultatet blir. Det är olika från hår till hår. Är ditt hår dessutom poröst, kommer det att ta åt sig mer…

6 reaktioner på ”Läsarfråga: mitt hår är grönt?

 1. Jag fick grönt hår av mormors vatten, kopparrör alltså:P Köpte ett dyrt schampo som skulle ta bort det gröna men nejnej! Fick då tips på internet om att använda askorbinsyra utblandat i mitt vanliga schampo och vipps så var allt grönt borta!:P Kanske inte så skonsamt mot håret men en gång kan det vara värt om man vill få bort det gröna eftersom jag inte har fått grönt hår någon gång efter det:)

  Svar: Tack för din fina kommentar:) Jag lät faktiskt bli bloggen och njöt av att vara ledig den kvällen:)

  /E

  Svar från Emma-Lou: Det där med askorbinsyra och grönt hår har jag hört talas om, men jag har inte provat på det själv, därför vill jag inte rekommendera det. Har inte sett att det fungerar liksom :)

 2. Ja det är riktigt skönt att vara klar :)

  Haha jag vet inte vad jag gjort, men förmodligen drömt vilda drömmar 😉 Nävars, kan vara nån sträckning också eftersom det inte gått över än, annars brukar det ju gå över under dagen om man sovit konstigt.. hm..

  Förresten har en sak till dig på min blogg, men förmodligen har du redan fått sjuttioelva såna hehe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *