I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga + tips för längre hår

Läsarfråga:

Hej! Visst är det så att man inte kan få håret att växa fortare bara för att man använder hårprodukter som påstår sig kunna åstadkomma detta? Visst är det bluff?Jag menar att man visst ska ta hand som sitt hår, men att det inte går att få det att växa snabbare mer med sk mirakelprodukter. Det enda som funkar för att få ett längre hår snabbt är väl extensions…? Tack för en bra blogg!

Svar från Emma-Lou:

Hej du och tack! Vilka märken tänker du på? Vissa schampoon innehåller ämnen som ska vara bra för håret, men inte så att det växer snabbare för det. I regel växer ett hårstrå en centimeter per månad.

Det du kan göra för att få ditt hår att växa snabbare är:

1. Må bra och stressa inte. En person som mår bra i sig självt, har ofta ett väldigt bra hår.

2. Använd produkter som är vänliga mot ditt hår. Tvätta inte ditt hår med schampoo som torkar ut hårbotten. Naturschampoon är det bästa!

3. Massera hårbotten 3 minuter dagligen, då ökar du blodcirkulationen och hårrötterna både mår och kan växa bättre.

4. Protein, B-vitamin och järn är bra för hårets tillväxt. Järnbrist gör oss trötta och bleka, vilket i sin tur kan leda till ett tunnare hår. Järn finns i kött, blodpudding, linser, lever, ägg, fisk, m.m. Tänk på att C-vitamin gör att upptagningen av järn förbättras. Protein finns i röda kött (oxfilé, nötkött osv.), bönor, ägg, fisk, bröd, potatis, ris, pasta, linser m.m. B-vitamin finns i ärter, bönor, spannmålsprodukter, kött, fisk m.m.

5. Är det bråttom, kan du alltid göra en hårförlängning.

6 reaktioner på ”Läsarfråga + tips för längre hår

 1. sv; ja, verkligen! vi har infört nu så vi får en sovmorgon i veckan var, hur skönt som helst!

  btw, du kanske har tips på vad jag ska använda till mitt hår? Torrt i längderna och blir lätt fett i hårbotten..? =)

 2. jag hoppas det blir fint! en del kort är på snedden redan=) och andra har jag tex klippt ut som ett hjärta osv..lite olika=)

  vad ska ni hitta på idag då?

 3. Uh, mitt hår växer som ogräs! Sjukt jobbigt :/

  sv: åh nej nej, jag hatar att diska! kristoffer har fått den uppgiften så lagar jag maten ;P

 4. Tack för svaret! Jag hade en diskussion med en person om detta som sa att hon använde en viss hårinpackning (tror jag det var) som fick hennes hår att växa som ogräs. Hon påstod att det växer i längderna när hon använder det?! Vad jag vet så är ju håret dött, det lever ju bara innanför hårbotten så det lät bara så absurt. Och dessutom så borde väl alla veta att det bara växer från rötterna innanför hårbotten… Med tanke på att man får utväxt när man färgar det och så. Tack igen :)

  SVAR: Ingen orsak! Du har helt rätt att håret inte växer på längderna, utan det kommer självfallet från hårrötterna, precis så logiskt som du la fram det – man får ju utväxt en tid efter att man färgat håret.

 5. Hej!

  Du skriver att man helst ska använda naturschampo till håret, men jag som har lätt för att få mjäll då? Den enda som funkar då är Head & Shoulders och den gör håret så strävt att jag behöver ett kilo balsam för att mjukna och reda ut det. Och ja, jag har hår ner till rumpan så det är inte det lättaste.
  Vad rekommenderar du till mig??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *