Den här krämiga grytan skulle jag helst servera tillsammans med ris, men självfallet fungerar det med pasta till. Fler recept finns i sidokolumnen.
Ingredienser till 4 portioner:
Olivolja
1 stor gul lök, hackad
400 gram kött (fläskkarré på bilden), skuret i strimlor
2 msk mjölk
1 + 4 dl mjölk
1 stor röd paprika, tärnad
Salt och peppar
1-2 st lagerblad
Gör såhär:
Sätt igång riset enligt förpackningens anvisningar. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Fräs den hackade löken tills den gulnar och häll sedan över i en treliterskastrull. Stek köttstrimlet väl i stekpannan ihop med lite olivolja, häll sedan över köttstrimlet till kastrullen och spara spadet i stekpannan. Vispa försiktigt ned mjölet tillsammans med 1 dl mjölk i en liten skål. Häll över redningen till stekpannan och vispa ihop snabbt för att sedan hälla över till kastrullen. Tillsätt resterande mjölk och låt koka upp. Lägg i paprika och krydda lätt med salt och peppar samt tillsätt lagerblad och låt sedan småputtra på lägsta värme under lock tills riset blir färdigt, rör om lite då och då.
Självklart går det bra att servera denna gryta tillsammans med pasta.
Det där såg VÄLDIGT gott ut 🙂 Vill smaka på din mat 😀
Ser riktigt gott ut =)
Svar: Läs den boken. Eller alla hans böcker är bra. Dom har ett budskap i sig.!!