I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Krämig köttgryta

d5000 733

Den här krämiga grytan skulle jag helst servera tillsammans med ris, men självfallet fungerar det med pasta till. Fler recept finns i sidokolumnen.

Ingredienser till 4 portioner:

Olivolja
1 stor gul lök, hackad
400 gram kött (fläskkarré på bilden), skuret i strimlor
2 msk mjölk
1 + 4 dl mjölk
1 stor röd paprika, tärnad
Salt och peppar
1-2 st lagerblad

Gör såhär:

Sätt igång riset enligt förpackningens anvisningar. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Fräs den hackade löken tills den gulnar och häll sedan över i en treliterskastrull. Stek köttstrimlet väl i stekpannan ihop med lite olivolja, häll sedan över köttstrimlet till kastrullen och spara spadet i stekpannan. Vispa försiktigt ned mjölet tillsammans med 1 dl mjölk i en liten skål. Häll över redningen till stekpannan och vispa ihop snabbt för att sedan hälla över till kastrullen. Tillsätt resterande mjölk och låt koka upp. Lägg i paprika och krydda lätt med salt och peppar samt tillsätt lagerblad och låt sedan småputtra på lägsta värme under lock tills riset blir färdigt, rör om lite då och då.

d5000 734

Självklart går det bra att servera denna gryta tillsammans med pasta.

2 reaktioner på ”Krämig köttgryta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *