I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Blåbär- och banansmoothie, recept

d5000 660Såhär på lördagen känns det extra fräscht att starta morgonen med en smoothie och självklart ska ni göra detsamma! Smoothie är så himla gott, nyttigt såväl som enkelt att göra iordning. Fler smoothierecept finns under kategorin ”efterrätter” .

Ingredienser till 4 små glas:

2 dl frusna blåbär
2 dl yoghurt
1 stor banan, skivad
2 dl ProViva (skogsbär)

Gör såhär:

Mixa ihop blåbär tillsammans med yoghurt, tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa några sekunder. Servera genast.

12 reaktioner på ”Blåbär- och banansmoothie, recept

  1. Kort inlägg här med en grinig son i bakgrunden. Jag hade INGEN aning om att russin hade tillsatt socker i visa förpackningar, hur vet man det??? Men då kanske du vet att frysta bär många gänger är försockrade…. Det är irriterade för det är ju inte alltid det står allt som är i, jag försöker i allra möjligaste grad undvika alla dumma tillsatser och gör allt själv. Men likväl blir man lurad ibland.

    Jag blrjade ge min son frukt nästan med en gång också… Men jag har i stort sett gett enbart banan under lång tid, sen har jag mixat banan och blåbär ex… och provat all sorts frukt och bär som finns. Mangå är en favorit som jag kört länge, sååååå gott. Då mixar jag bara en mangofrukt. Jag tror att mnago är lite bortglömt bland föräldrar så jag tipsar gärna om enekl mango utan något annat, prova det om ni inte gojrt det=)

    Nu rusar jag!

    SVAR:
    Det bästa med de blåbären jag har i min frys, är att de är handplockade av min son och hans farmor! 😀

    Mango kanske kan vara något faktiskt, det är inte en frukt vi köper hem alltför ofta. När jag tänker efter har vi (iaf inte jag) någonsin köpt en mango!

  2. Just det, en sak till. Jag blev lite inspirerad av dig nu när jag ser att du gärna lägger ut lite mattips och så. Jag har faktiskt tänk göra det, ja sen jag började blogga, faktum är att min första blogg handlade om det men det blev inte så mkt av det utan jag gjorde en ny blogg sen. Men nu tog jag mig i kragen och tänker lägga ut en del tips som jag själv har och du får HEMSKT gärna berätta dina små fakta om saker som jag inte vet sen=) Det är bara intressant, om ex tillsatt socker i vissa saker etc.

    Önskar en trevlig lördag!

  3. Ser jättegott ut! Men jag har så svårt att bryta mitt ”morgon smörgås”-beteende ;(
    Jag är hungrig som en varg på morgonen o tror jag skulle ha svårt att bli mätt…
    Minns du att jag pratade om att göra en ”blixten Mc queen tårta”? Jag har hoppat det, inser att det är för mkt jobb 😉 får bli en vanlig istället. ha en bra lördag!

  4. Smoothie är alltid gott!

    Sv: Tack du 🙂 Det där är en av få bilder på mig som jag är nöj med, jag gör alltid konstiga miner eller ser totalt crazy ut annars! Fast just den där bilden är tagen i studio, och då blir det ju lite annat. Jag har faktiskt letat efter resten av bilderna, hittar jag dem kan jag lägga in fler 🙂

  5. Så snygg färg drinken har
    Jag har ej glömt vår tävling vi ska ha ihop.
    Har fotat de på nytt, visste ej var jag lade bilderna i datan
    Jag kommer att skriva en förteckning vilken storlek o så på kläderna, sen mailar jag dig i veckan + bilden. Så kansle på onsdag kan man köra igång den på kvällen
    kram

  6. Hm, vi gjorde inte en så avancerad lasange. Vanlig köttfärssås typ med gul lök och vitlök och krossade tomater och sånt… och så bara lasangeplattor varvat m köttfärsen och så nån ostsås som fanns i en kokbok. Det blev helt ok, förutom att Stefan hade i en sås från USA som jag inte gillar sådär bra, så man känner den smaken och det drar ner betyget lite. hehe. Men det gick att äta. Har inga bilder på lasangen, men kan ta på fiskgratängen sen 🙂

  7. Jaha 🙂 haha. I boken stod kort och gott ”ostsås” bara 🙂

    Ja, vi brukar också klippa tandkrämstuben. Men det gör man ju rätt sällan ändå, så att göra det betyder också att tid har passerat… Vet inte om jag fick fram min poäng riktigt i det jag skrev, men typ att tandkrämen tar slut är ett ”uppvaknande” och man tänker lixom ”utifrån” hur mycket tid som passerat. Annars är man så inne i dagarna som de är, utan att reflektera att tid faktiskt går. haha. Sen som man får en sån tanke när man byter tandkrämstub eller när årstiderna växlas, det är ju upp till var och en 😉

  8. De kan du göra sötnos alltså vänta

    Jag fick en idé hur vi gör, jag fixar bilden så fixar du vår tävlingstext på ett snyggt sätt
    Så får du ansvar för texten och upplägget och regler.
    Om de e ok för dig
    en bra mix, så kan du ju skicka mailet till mig
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *