I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Vegetarisk pastasås

Det här är en vegetarisk och innehållsrik måltid i med härliga smaker. Tillagningstiden ligger mellan 15-20 minuter och är inte alls komplicerad att tillaga även om det är många ingredienser. Fler vegetariska recept finns i bloggen precis som mycket annat inom matväg.

p(341)Ingredienser till 4 portioner:

Olivolja
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 liten morot, skivad & halverad
½ squash, skivad och halverad
½ liten röd paprika, tärnad
½ gul paprika, tärnad
100 gram haricot verts, väl avrunna
100 gram böngroddar, väl avrunna
100 gram bambuskott, väl avrunna
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk maizena
2 msk solrosolja
Salt och peppar
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano

Gör såhär:

Sätt igång lättsaltat pastavatten. Fräs all lök samt morot i en kastrull tillsammans med olivolja i cirka 5 minuter. Skär upp grönsakerna och häll i dem tillsammans med bambuskott och låt fräsa ett par minuter. Häll i tomatkross, tomatpuré samt haricot verts och böngroddar, låt koka upp i någon minut. Blanda solrosolja och maizena i en skål och häll i kastrullen. Krydda och låt allt puttra i cirka 5 minuter under lock på svag värme.

Servera tillsammans med pasta.

4 reaktioner på ”Vegetarisk pastasås

  1. så gott detta såg ut då! 🙂 Sv: ja, visst verkar dem rätt opraktiska? hihi! kram på dig. ps! passa på att vila dig lite nu om du har ont vännen!

  2. Låter gott 🙂 kanske Meja & jag ska testa den i helgen?? Eddan spelar både fredag & lördag så vi blir ensamma hemma & då är det trevligt att laga god mat tillsammans 🙂

    svar: Visst är det gott med quorn?? Det bästa är ju att det är så mångsidigt! Jag har inte kunnat äta det förut eftersom jag varit vegan i en massa år, men nu äter jag både ägg & mjölkprodukter & då är quorn ett bra alternativ. Både Meja & eddan gillar det oxå!

    Ha d gött & tack för inspirationen 🙂

    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *