Det här är en vegetarisk och innehållsrik måltid i med härliga smaker. Tillagningstiden ligger mellan 15-20 minuter och är inte alls komplicerad att tillaga även om det är många ingredienser. Fler vegetariska recept finns i bloggen precis som mycket annat inom matväg.
Ingredienser till 4 portioner:
Olivolja
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 liten morot, skivad & halverad
½ squash, skivad och halverad
½ liten röd paprika, tärnad
½ gul paprika, tärnad
100 gram haricot verts, väl avrunna
100 gram böngroddar, väl avrunna
100 gram bambuskott, väl avrunna
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk maizena
2 msk solrosolja
Salt och peppar
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
Gör såhär:
Sätt igång lättsaltat pastavatten. Fräs all lök samt morot i en kastrull tillsammans med olivolja i cirka 5 minuter. Skär upp grönsakerna och häll i dem tillsammans med bambuskott och låt fräsa ett par minuter. Häll i tomatkross, tomatpuré samt haricot verts och böngroddar, låt koka upp i någon minut. Blanda solrosolja och maizena i en skål och häll i kastrullen. Krydda och låt allt puttra i cirka 5 minuter under lock på svag värme.
Servera tillsammans med pasta.
Kladdkaka är gott, men detta lät nästan snäppet bättre!
Ser mumma ut!
Sv: dom frukostbullarna va inte alls söta. Som källarfranskor ungefär.
så gott detta såg ut då! 🙂 Sv: ja, visst verkar dem rätt opraktiska? hihi! kram på dig. ps! passa på att vila dig lite nu om du har ont vännen!
Låter gott 🙂 kanske Meja & jag ska testa den i helgen?? Eddan spelar både fredag & lördag så vi blir ensamma hemma & då är det trevligt att laga god mat tillsammans 🙂
svar: Visst är det gott med quorn?? Det bästa är ju att det är så mångsidigt! Jag har inte kunnat äta det förut eftersom jag varit vegan i en massa år, men nu äter jag både ägg & mjölkprodukter & då är quorn ett bra alternativ. Både Meja & eddan gillar det oxå!
Ha d gött & tack för inspirationen 🙂
kram