I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Öka trafiken till din blogg

I det här inlägget följer många tips hur du ökar sidvisningarna till din blogg.

1. Hitta din nisch, vad kan du skriva om som riktar sig till en viss/flera målgrupper?
– Är du duktig inom matlagning, lägg då ut recept. 
– Om du är småbarnsförälder, publicera dina främsta tips som kan underlätta andra föräldrars vardag.
– Kanske är du väldigt aktiv inom träning och/eller personlig tränare, skriv då om dina mål och varför du tränar – på så sätt kommer du att inspirera andra.
– Shopping- och modefreaks kan lägga ut shoppingtips och dagens outfit m.m.
– Tanken med nischen är att du själv ska gilla det du skriver om, helst ett intresse.

2. Uppdatera ofta.
– Du behöver inte skriva 20 inlägg per dag för att skaffa dig en trogen skara läsare, det räcker med 1-5 inlägg beroende på din kreativitet.

3. Publicera bilder.
– Minst en bild dagligen gör din blogg mer levande.
– Bildbomber med inom ett speciellt tema är alltid uppskattat.
– Personliga foton värderas framför lånade företagsbilder.

4. Skriv bra rubriker.
– En slagkraftig rubrik som syns på framsidan där du bloggar, lockar defintivt fler läsare.
– Lura aldrig läsare för att få dem att klicka sig in på just din blogg, som många sexuellt anspelade rubriker man stött på, men som inte relaterat till ämnet. Detta ger fler sidvisningar till en början, men läsaren kommer ihåg och kommer förmodligen inte att fortsätta att besöka bloggen igen.

5. Registrera dig på bloggportaler.
– Allt fler hittar just din blogg.
– Längre ned i min sidokolumn finns flera olika bloggportaler du kan registrera din blogg på.

6. Skriv en inledande ingress.
– Ingressen omfattar de första 3-5 meningarna i inlägget.
– Ingressen ska sammanfatta innehållet i själva inlägget, men ändå inte avslöja allt.

7. Kommentera mera.
– Svara på de kommentarer du får, allra helst i kommentatorns blogg.
– Kommentera mycket i andras bloggar där du länkar till din bloggadress, på så sätt kan den bloggaren och många andra hitta till just din blogg.
– Avsluta gärna din kommentar med en fråga, på så sätt uppmanar du bloggaren att klicka sig in på din blogg osh svara dig tillbaka.
– Skriv en kommentar om vad inlägget handlar om, inget spam.
– Spamma aldrig (ex: ”läs min blogg, läs min blogg, läs min blogg”), eftersom de flesta i bloggsfären ratar en spammare.
– Kommentera inte anonymt, förr eller senare blir du påkommen – och då blir det bara pinsamt.

8. Blogga seriöst.
–  Du kan slå dig fram som en elak bloggare, den med skriftliga munspottningar, men då ska du kunna bemöta kritiken du får. Oftast får dessa bloggare många dumma kommentarer.
–  Du kommer att tas som mer seriös om du väljer att vara den ödmjuka bloggaren som kan ta kritik och svara humant. Även om man har skilda åsikter så behöver det inte bli en sandlåda över det hela.

9. Länka.
– Om du skriver ett inlägg som handlar om ett visst ämne och vet att du har ett liknande inlägg om just samma ämne, länka då till det blogginlägget i slutet.
– Gillar du att läsa om nyheter och att skriva om dem, länka då till direkta nyhetsinlägg. Många nyhetssidor pingar tillbaka mot de blogginlägg som länkar nyheter.

10. Kontakta företag.
– Om din blogg inriktar sig på exempelvis barn och hushåll, kontakta då företag om eventuella produktprover för personliga recensioner.
– Hör även av dig till olika företag gällande tävlingar.
– Skriv dina kontaktuppgifter synligt på bloggen, så att företagare (och privatpersoner) kan kontakta dig.

11. Tjäna pengar på din blogg.
– Via sidor såsom Tailsweep, Blogvertiser, http://www.euroads.se, http://googleads.g.doubleclick.net med flera, kan du skapa annonser på din blogg och på så sätt tjäna en slant per köp eller klick.

12. Bloggens utseende.
– Ta fram en snygg och proffsig header, finns många bloggare som gärna hjälper till gratis.
– Outa gärna i headern vad din blogg handlar om (se min).
– Ge en kort presentation på vem du är och vad din blogg handlar om.
– Stapla upp kategorier så blir det lättare att hitta.
– Ordna så att sidokolumnen har en röd tråd med alla länkar, de inlägg/reklam du vill få flest klick på, rada upp dessa först osv.

13. Gör reklam för din blogg.
– Har du ett riktigt intressant inlägg, kan du pinga din blogg på http://bloggping.com/.
– Läser du ett intressant inlägg som du kan relatera till, skriv en kommentar och hänvisa till ditt blogginlägg.
– På Bloglovin kan du hamna i rampljuset under några minuter om du använder dig utav deras smstjänst (detta kostar pengar).
– Tipsa gamla tävlingsdeltagare om du styr upp en ny tävling.
– Registrera dina tävlingar på tävlingssidor.
– Skaffa personliga visitkort och dela ut till företagare och privatpersoner.

14. Skriv ordentligt.
– Rada upp var och ett inlägg för sig, ska du skriva ett matrecept – gör då detta i ett separat inlägg. Det blir krångligt för läsaren om ett vardagligt inlägg kombineras ihop med exempelvis ett matrtecept.
– Använd dig inte av enbart versaler i blogginläggen, det blir jobbigt att läsa.
– Skriv inte milslånga inlägg, det är tröttsamt.
– Granska blogginlägget innan publicering, så att det innehåller så få stavfel som möjligt.
– Skriv styckesvis, på så sätt tappar inte läsaren bort sig i texten.
– Skriv enkelt och använd dig inte av många krånliga ord, för då kan läsare komma att känna sig dumma när de inte förstår. Detta kan leda till att läsare inte återkommer.
– Radda inte upp inlägg bara för att, läsaren kommer att märka det och förmodligen rata din blogg. Skriv när du känner för det och var inte rädd för lite bloggtorka.

15. Övrigt.
– Tagga blogginläggen med inläggsetiketter.

29 reaktioner på ”Öka trafiken till din blogg

  1. Det var en himla massa tips 😉

    haha, sån är han, hittar alltid på massa tokiga saker :p Speciellt när jag ska fota honom :p

    Det är skönt att kunna slappa efter en ”hård” dag med kalas och grejer 🙂

  2. Sv: Vi köpte rosa marsipan, på Ronjas begäran 😉 Köpte en ”korv” och tänkte kavla själv, men jag gav upp den idén efter ett tag och åkte och köpte färdigkavlad. Bild finns här

  3. Det gick visst inte att länka till det inlägget…Men titta på bakning högst upp till vänster på min sida så finns det ett inlägg med tårtor 🙂

  4. sv: Tack för din kommentar ang. dagens artikel i aftonbladet. Alexandra tycker inte att det tillför disskutionen något att skriva vad hon har för sjukdom. Hennes läkare, arbetsförmedlingen och försäkringskassan vet vad det är för något och har dessutom intyg på det. Att hela svenska folket ska veta det tillför inte debatten någonting.
    Det som stör mig mest med moderaternas svar är två saker. 1. Dom har satt ordet sjuk inom ”” tecken vilket tyder på att dom anser att hon inte är sjuk. 2. Axén har gång på gång gått ut och sagt att dom inte disskuterar enskilda fall. Nu kommer helt plöstligt ett påhopp.
    ”I bakhuvudet på henne surrar tanken att ”jag inte skulle ha behövt åka dit alls, om min grundtrygghet inte hade rubbats”. Så sa hon för att sedan hon belv fråntagen rätten att vara sjuk har hennes psykiska tillstånd förvärrats, alltså hade hon inte behövt åka dit om hon hade den tryggheten kvar. Hennes grunddiagnos är inte psykisk. Hennes sjukdom är dessvärre kronisk och inget hon någonsin kommer att bli frisk ifrån. Men hon vill bli rehabiliterad men ingen instans inom sjukvården vill ta sig an henne och hennes sjukdom. Detta har hon slagits med i 2 år nu.

    SVAR: Okej, då förstår jag angående diagnosen Visste inte om det fanns något intyg osv.

    Fick hon remissen för att hon mådde dåligt efter indraget?

    Eftersom hon inte har förklarat vad hon är för typ av sjuk, kan jag förstå moderaterna att de inte anser henne vara sjuk… Och då menar jag inte en diagnos i handen, utan om det är motoriskt eller psykiskt osv…

    Jag vet inte om jag kan se det som påhopp, iom att de svarade på hennes debatt.

    Jag vet fortfarande inte vad din syster är för sjuk och jag hoppas att hon blir bra/bättre Om det handlar om smärta, be henne ta kontakt med smärtkliniken på Lidingö (stay active).

  5. Åh, det blir nog en ganska blandad kompott! Lite musik, lite mode, lite konsertnostalgi och bildspel! Ska skriva som en tok under kvällen!

  6. sv: Jag går andra året på gymnasiet på hantverk – stil och hälsa och blir diplomerad makeup artist samt lär vi oss hårstyling/hårvård, spa, hudvård och hälsa. Efter utbildningen har jag tänkt plugga vidare till frisör därför är jag intresserad av hur en frisör jobbar som, och få en massa kunskap om det.
    öppen för alla förslag vad det gäller arbetsuppgifter. 🙂

    SVAR: kommer ej in på din bloggadress….?

  7. Hej Emma-Lou, förr läste jag alltid din blogg när den låg på metrobloggen. Det har blivit lite mer sporadiskt nu när du flyttat men ska definitivt bättra mig. Gillar ju din blogg! Jag pluggar till makeup artist, har du några tips om var i stockholm jag kan hitta folk som vill sitta modell på vardagsförmiddagar? Stockholm är en djungel när man som jag kommer 70 mil härifrån. Funderar på att gå en hårstylistutbilning sen, så jag lusläser dina frisyrtips för att få en bra start. Tack och hej,mvh Erika

    SVAR: Tack så himla mycket! Gör reklam om detta på din blogg samt registrera dig som medlem på exempelvis stylesearch.se och skriv inlägg där ock sök modeller! 🙂

  8. Sv: Det är ca 10 mil mellan mig och min pojkvän, på fastlandet är kanske det inte så långt men att bo på gotland är det nästan att åka från ena sidan till den andra 🙁

  9. Ja kameran har inte använts så flitigt sista tiden, ska bli bättre på det.
    Har iallafall bilder på min nya väska och en tröja 🙂

  10. sv: Vad jag vet har hon inte varit i kontakt med smärtkliniken på Lidingö, det ska jag tipsa henne om. Men det blir ju ganska dyrt att resa från Surahammar och dit. Hon får 4200 kr/mån efter skatt.. Tidigare smärtkliniker säger att dom inte behandlar hennes typ av sjukdom…

    SVAR: det är värt för henne att gå på denna smärtklinik, den är den enda i sitt slag i detta avlånga land. Det finns ingen annan smärtklinik i Sverige som arbetar på det sättet som den på Lidingö. Folk från hela landet åker dit, så vill hon bli bättre ska hon definitivt vända sig dit. Hon kan alltid slå dem en signal och höra sig för? 🙂

  11. Det är jättekonstigt, när man klickar på bakning där uppe så ser det sådär konstigt ut hur jag än försöker fixa det…Men klickar jag på inläggen på högra sidan så ser det bra ut! Får maila Stina!

  12. Måste bara gå in och svar på dina kommentarer ang dagens debattartikel om Alexandra . Som Gabbies skrev ovan ”Hennes läkare, arbetsförmedlingen och försäkringskassan vet vad det är för något och har dessutom intyg på det. Att hela svenska folket ska veta det tillför inte debatten någonting.” Jag håller med.

    Det är ju inte vad för diagnos just Alexandra har som är viktigt eller ens har nån som helst betydelse. Att du (och även andra) kräver ett svar på det är som att förbise hela syftet med debatten och sakfrågan, men framförallt, är det oerhört integritetskränkande.

    Du får väldigt gärna svara på detta och förklara varför du så hemskt gärna i stort sett vill ha kopior på Alexandras läkarjournaler, för att för mig är det ett mysterium.

    Med vänligt hälsning,
    Maria

    SVAR: Du får väldigt gärna förklara vad det är som är integritetskränkande (stycke 2) med att jag vill försöka förstå hennes sits?

    Jag skrev till Gabbies:

    ”Okej, då förstår jag angående diagnosen 🙂 Visste inte om det fanns något intyg osv. Jag vet fortfarande inte vad din syster är för sjuk och jag hoppas att hon blir bra/bättre Om det handlar om smärta, be henne ta kontakt med smärtkliniken på Lidingö (stay active).”

    Och du Maria, jag har verkligen inte alls varit i närheten att begära kopior på Alexandras läkarjournaler. Dagisnivå undanbedes, så kom tillbaka när du har grävt dig ur sandlådan.

    /Emma-Lou

  13. hahaha yes, de har väldans mycket kläder men jag tycker det är så kul att köpa kläder till dom, svårt att låta bli :p

    Men mycket försvinner på dagis tyvärr, eller kommer fläckar på som inte går att ta bort :/

  14. Ja, det är jättetråkigt när det försvinner, idag var hans mössa och vantar borta! Det konstiga är att det bara försvinner på Alvars avdelning, på Izabellas är det inga problem alls.. Det har inte alltid varit så utan nu den senaste tiden som det försvunnit nånting varje vecka 🙁

  15. Oj oj de var inget dåligt inlägg o massa fina tips
    Som jag sagt innan så är du en prima tjej alltid bra blogginlägg
    Du får 5 sockerbitar av mig – sockerbitarna åker i slasken o jag gör en attans go kopp kaffe till dig, o tar en bakelse ihop. Ha ha ja ja
    Bara fint

  16. Jo, mer bilder kommer det att komma så fort jag orkar. Just nu är det bara ett stort steg för att orka skriva över huvud taget, men så småningom så kommer det mer bilder.
    Tack för kommentaren och för att du lämnar synpunkter, alltid bra att få veta vad man kan bättra. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *