I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Enkel pastasallad med kalkon

d5000 018

Detta är den mest enkla variant av pastasallad som jag någonsin har gjort eftersom jag på festen tog hänsyn till somliga som inte gillade lök samt vissa allergiker. Fler matrecept finns kategoriserade i sidokolumnen eller ovanför headern.

Ingredienser till ca 15 pers:

500 gram pasta, kokta och kalla
2 burkar majs (200 gram per burk), sköljda och väl avrunna
1 stor gul paprika, sköljd och urkärnad, skuren i små tärningar
600 gram kalkon på bit, skuren i tärningar
150 gram blandade salladsblad, sköljda

2 msk dressing, flera simpla dressingrecept finns HÄR! Jag använde 1 msk av denna + 1 msk olivolja.

Gör såhär:

Sätt igång lättsaltat pastavatten och låt pastan koka enligt anvisningarna. Häll majsen i en sil, skölj dem och låt bli välavrunna. Tärna paprika och kalkon och lägg dem tillsammans med majsen i en femliterskastrull. När pastan är färdigkokad, häll av allt i ett durkslag, skölj rikligt med kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Skvätt på dressing och olivolja medan pastan fortfarande ligger i durkslaget, på så sätt kommer pastan att bli smaksatt men inte vattnigt blaskig som det annars kan bli med pastasallad.

Häll över pastan till kastrullen och blanda om. Tillsätt pastabladen och rör om försiktigt.

8 thoughts on “Enkel pastasallad med kalkon

 1. Läste om och såg din marsipantårta igår kväll, och har tänkt på den i natt 😉 Superbra idé med att ta fram en bild från google och göra på tårtan…tror jag ska försöka mig på en enkel variant av Blixten Mc Queen i helgen när det blir barnkalas här. Tack för bra tips! kram o ha en bra dag!

 2. Konstigt, varför kan hon ha tagit bort det? Hon vill ju att de skall tro att de är äkta men jag får hoppas på att ingen är sådär blåst?…

  Nej jag har inte gjort det än. Men min systers pojkvän skulle hjälpa mig med det för han kunde tydligen det. :)

 3. Hej Emma-Lou!

  NU ska jag ta mig tid att svara på ditt sista inlägg, har varit liite upptaget de senaste dagarna och har inte hunnit sitta ner och TÄNKA. Jag måste säga att jag beundrar dig som stod ut och klarade av dina graviditeter och förlossningar. Också när man får höra om andra som har det värre, gör en starkare. Jag är säker på, tror jag iaf, att jag slipper rullstol, möjlightvis sista veckan att det behövs =) Men jag klarar mig nog igenom denna och kommer sedan säga att det var sista gången.

  Men du hade en stooooor magen fkatiskt, för du ser ut att vara ganska liten och smal… Så jag förstår att det blev tufft. Har du lyckats gå tillbaka dina kilon?

  Att inte kunna leka med sitt barn är min största skräck, man vill ju finnas där trots att man är gravid med ett till barn… Tycker också att du har valt väldigt fina namn på era söner! Good taste!

  Läste inlägget om hur man får läsare till sin blogg, det var intressant… Det vore väl ngt men jag kör på den tråkiga stilen att folk helt enkelt får fastna för bloggen på egen hand. Skulle man göra alla dina tips skulle man inte hinna annat haha! Men väldigt intressant… Jag är förhoppningsvis ganska bra på att kommentera iaf.

  Också, fräsch sallad du gjort, den hade jag gärna smakat på=)

  Nu ska jag bada en liten kille här hemma!

  Trevlig kväll!

 4. ÅÅÅ i morgon blir det pasta sallad här hemma ser jag ju! Men inte för 15 pers som retta recept. Men kanske för jag e något stor i maten 😉
  Nice sida btw.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *