I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Mitt 2009

Skriver ihop en resumé för år 2009, men fastnar lite emellanåt och därför gör jag en sån här mitt i allt:

1. Gjorde du någonting som du inte gjort förut? Förlorade över 3,5 liter blod.

2.Höll du några av dina nyårslöften? Avlade inga löften inför 2009.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?  Babyboom.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej.

5. Vilka länder besökte du? Finland.

6. Är det någonting du saknar 2009 som du vill ha 2010? Plugg och jobb (studerade och arbetade visserligen en del, men hoppas på något fett jobb nu 2010).

7. Vilket datum från 2009 kommer du alltid att minnas? 2 augusti.

8. Vad var din största framgång under 2009? Att jag lyckades föda fram en son trots alla komplikationer under graviditeten.

9. Vilket var ditt största misstag? Vet inte…? Finns mycket jag vill få ogjort, som det här med att jag satt i rullstol. Men det var ju inget misstag så, utan behövligt för att jag skulle kunna komma ut trots komplikationerna…

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja.

P1100853

Sjukt det är vad en del människor kan vara avundsjuka när man köper något ”stort”. Vilka sjuka kommentarer (från en viss norrländska) jag fick i förra bloggen då jag publicerade bilden att jag införskaffat ett badkar. Jisses, jag hade ju liksom snackat om bubbelbadkar i ett års tid, då vi köpte nya lägenheten? Varför ska svensken vara så avundsjuk när det går bra för någon, och samtidigt sparka på den som ligger? IP-koll, IP-koll, hurra för IP-koll!

11. Bästa köpet? Bubbelbadkaret.

12 Vad spenderade du mest pengar på? Bubbelbadkaret.

P1130076

J på uppvaket efter operationen av magmunnen.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att min son klarade operationen.

14. Vilka sånger kommer du alltid att förknippa med 2009? ”Show must go on” med Queens samt ”The Foundations – Build Me Up Buttercup” från filmen ”Den Där Mary”.

15. Har du varit gladare eller ledsnare jämfört med andra år? Väldigt ledsen, skakad och omtumlad (pga. förlossningen).

P1100541

I det här hushållet pysslar vi gärna, här ett glatt krya-på-dig-kort jag och Z gjorde.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Lekt och pysslat mer med Z.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inte suttit hemma lika mycket, men jag kunde ju inte gå, så…

18. Hur tillbringade du julen? Tillsammans med många fina vänner och släktingar.

19. Blev du kär i år? Jag blev kär redan år 2004 och kärleken mellan oss växer sig bara starkare.

20. Favoritprogram på tv?  Bland annat serier som ”CSI”, ”Criminal Minds”, ”Desperate Housewives” och ”Våra Bästa år”.

21. Bästa boken du läste i år? ”Ung mor berättar” av Inger Grimlund.

22. Största musikaliska upptäckten? Förutom att jag i badet tror att jag är Mariah Carey, hahaha?

P1100112

Boken ”Äkta vara” av Mats-Eric Nilsson.

23. Någonting du önskade dig och fick när du fyllde år? Boken ”Äkta vara” av journalisten Mats-Eric Nilsson.

24. Någonting du önskade dig, men som du inte fick? Guld i överflöd, hahahaha.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Hade yrsel, som i en del av graviditeten.

26. Finns det någonting som kunde ha gjort det år ännu bättre? Om jag hade sluppit foglossning, det skeva bäckenet samt förlossningsskadan osv.

27. Hur skulle du beskriva din stil 2009? Gravid och Jimmy Choo.

28. Vad fick dig att må bra? Min familj.

29. Vilken kändis var du mest sugen på? Eh, vadå sugen?

30. Vem saknade du? Åsa.

31.De bästa nya människorna du träffade? Sonen och Cammie!

Lista snodd från Marran på Metrobloggen.

3 reaktioner på ”Mitt 2009

  1. Kul läsning och kul lista. Kanske snor med mig den om det är ok. Har precis lagt in en sammanfattning av första halvan av 2009. När jag gjorde 2008 gick det fort men läste sen din och snodde idén med att lägga in bilder vilket tog sin lilla tid så jag får oxå dela upp det i två delar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *