I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Årsresumé 2009 (hela direkt)

d5000 257

2009 är mitt livs svåraste och mest jobbiga år, som innehåller alltifrån operationer till en oerhört komplicerad graviditet med smärtor som inte är av denna värld och andra delar som jag väljer att hålla för mig själv. Våran vardag är inte normal för fem öre, utan jag råkar på att få rullstol eftersom jag inte kan gå på grund av foglossningen samt alla nerverande sammandragningar jag har från graviditetsvecka 16 tills sonen är född. Jag tackar min make för att han är den han är, och för att sonen Z uppfyllde varje förälders dröm. På många sätt förstår jag inte hur jag orkat gå igenom alla dessa prövningar, men det är så livet är vissa gånger – och man måste gå vidare.

Januari:

P1090022

Jag är ungefär i gravitetsvecka 11 och upplever en buksmärta som påminner mycket om ett missfall jag var med om för ett par år sedan. Den här gången kommer det och går som i häftiga kramper och till följde även en stor mängd blod. Det är så pass att jag blir yr och får åka till sjukhuset för ett akut ultraljud, där jag i över fyra timmars tid får sitta i väntrummet gråtandes och plågad med smärtor och blod. Det fastställs att jag fortfarande är gravid, men att jag kan ha haft tvillingar och därav den missfallsliknande plågan.

Ja, mitt barn lever!

zfyller

Januari månad har inte bara tråkigheter att bjuda på, utan även lite fest i form av ett födelsedagskalas för Z.

FEBRUARI:

P1090500

Den absolut mest minnesvärda händelsen under årets andra månad, är på alla hjärtans dag så Z får gå på bio för allra första gången. Vi laddar upp inför ”den stora teven” samt inhandlar godis, läsk och popcorn (precis som det ska vara) och biobesöket med filmen ”Bolt” går alldeles galant.

MARS:

P1090712

Inte tror jag att jag i vecka 18 ska kunna posera med ett glas på magen, men tydligen blev magen ett vardagsrumsbord.

P1100109

Månaden då jag fyller år, självklart har vi fest, om än en liten sådan.

APRIL:

P1100514

Vi pysslar en hel del, här är några av äggkopparna jag målade.

P1100532

Z pysslar ihop ramar att ge bort.

P1100564

Vi reser bort till påsk och Z går, tillsammans med sin kusin, en påskrunda.

P1100853

Vi införskaffar ett badkar till nya lägenheten.

P1100904

Emellan varven, har vi skitkul och plojar en hel del med alltifrån knasiga poser á la ”kändisbilder” osv.

MAJ:

P1100980

Barnadiset i Högdalen.

P1110336

Nytt köksbord och stolar.

P1110351

Shoppar kommande babys kläder till ”hej-världen-nu-åker-jag-hem-från-BB”

P1110361

Z går på cirkus tillsammans med nära och kära.

P1110398

Z först, men så syns även hans morbror med sin flickvän.

P1110490

Z badar tillsammans med sin farbror. I bakgrunden syns H, faster till Z.

P1110499

En bild på mig, tre månader innan beräknad förlossning.

JUNI:

P1110556

Min älskade lillebror tar studenten. Med på bild finns även söta C, som är personen vem körde mig i rullstolen inför shoppndet av kläder inför detta event.

P1110567

Jag i graviditetsvecka 32 samt min bror och hans flickvän.

P1110739

I juni firar jag och min make tre år som gifta tillsammans, men inte går det enligt planerna eftersom jag har svåra förlossningsvärkar. Lyckligtvis lyckas läkarna stoppa värkarna. Vi är trötta i efterhand och väljer att fira vår bröllopsdag med take away från McDonald’s.

”Vi får värsta flashiga Coca Cola-glas från McDonald’s. Räknas det som design?”

JULI:

P1120171

Sommaren bjuder på en del fikan, även om jag inte var med så ofta.

P1120683

Därför gör vi många smoothies här hemma, så att jag kan vara med.

P1120239

Z spenderar en del tid hos sina farföräldrar…

P1120660

…och en dag var de ute och plockade många blåbär.

P1120189

Minns ni blogginlägget där jag berättar om Z:s skräck för spindlar och småkryp? Det löste vi finemang med en enkel beställning över nätet. ”Min första småkrypsbok” samt ”Småkrypsspel” blir fina guidningar till vilka insekter som finns här i Sverige.

P1120272

Även om vi inte kommer ut så ofta på grund av alla mina besvär under graviditetens gång, så har vi en uteplats och en fin innergård som vi väljer att lägga fokus på denna sommar. Z vill så gärna umgås med mig, hans mamma. Han är så fin under sommaren, hjälper mig, hämtar kuddar och vatten.

P1120419

Lite egentid med sin pappa blir det också, här är ett kort från en av gångerna de besöker Rådsparken.

P1120210

Goda och enkla rätter tillagas här hemma, ovan ser ni fyllda paprikor á la veg.

P1120314

Min man visar upp sin konstnärliga sida inom matväg och visst kan han, om han vill.

P1120246

Ett par veckor innan förlossningen äger rum, jag trotsar foglossningen och tar mig en sväng i Centrum. Även om det bara är 100 meter jag går totalt, med vila på vägen, så är det en stor vinst för mig. Jag tycker heller inte att det är jobbigt att vara gravid sommartid, som så många andra tycker. Jag gillar sol och värme.

P1120323

”Kan inte Emma-Lou ta sig till berget, så får berget komma till Emma-Lou.” Jag ska prompt baka tillsammans med min familj och får idén om att jag kan visst sitta och baka, det här går hur bra som helst. Och så värst kladdigt blir det inte heller. Foglossningen är så pass svår att jag inte kan stå upp länge, därav problematiken med bakning och matlagning.

P1120339

Det blir goda muffins.

P1120475

Drygt en vecka innan förlossning. Z känner och gosar med magen, han är så spänd på att få träffa sin lillebror.

AUGUSTI:

P1120809

En prins är född, efter en förlossning som heter duga. Visserligen tar det inte många timmar, men då hinnor och en liten bit av moderkakan glöms kvar, förlorar jag över 3,5 liter blod och blir akutopererad.

Läs om förlossningen HÄR.

Läs om operationen HÄR.

P1120916

Mina fina pojkar.

P1120934

Storebror övar på att flaskmata, för han ska minsann mata lillebror!

P1130076

Tyvärr är inte tillvaron den bästa då det ett par veckor efter förlossningen visar sig att magmunnen på J inte är fullt utvecklad. 1 av 1000 barn råkar ut för detta, varav flest pojkar. Inte nog med strulig graviditet och komplicerad förlossning, nu ska även den lille få kämpa också. Det blir ganska mycket för oss alla.

P1130370

J blir bra direkt i samband med operationen och vi alla pustar ut. Läs om operationen HÄR.

P1130242

Z leker pirat.

P1130247

Vi tar oss en sväng till ”N.Y.”

SEPTEMBER:

P1130500

Vi kommer ut på längre promenader, men jag har svårt att sitta på vanliga köksstolar (svanskotan tog stryk i förlossningen) samt att gå längre sträckor. På den här bilden går vi till Centrum, men jag pressar kroppen aningen för mycket och spänner mig trots smärtstillande och jag klarar inte av att gå tillbaka hem.

P1130503

På de promenader vi kommer ut på, tar vi alltid en fika så att jag kan vila. Slutligen orkar jag ta mig till Centrum och sedan hem igen, men det blir många vändor och det är väldigt smärtsamt.

P1130940

Vi pysslar en del under september månad, här målar Z stenar.

P1130917

J börjar att le mer och skrattar även en del.

P1140034

Z får en cool laptop.

OKTOBER:

d5000 538

Vi köper hem mycket material från både ÖB såsom Panduro och gör lite av varje.

d5000 228

Vi gör egna kylskåpsmagneter, se hela pysselupplägget HÄR.

d5000 274

Visst är de fina?! Klicka här för recept hur du kan göra egna.

d5000 102

Vi fortsätter med smoothis, ni minns väl att sonen tillsammans med sin farmor, plockade en hel del blåbär (vilka vi fryste in!)

d5000 888

Egna chips och dip från grunden, fantastiskt gott, läs recept HÄR.

d5000 418

Jag shoppar en klänning inför kommande dop.

d5000 836

Jag styr upp egna recept på marinerade vitlöksklyftor, ni hittar dem här:

1. Chilimarinerade vitlöksklyftor
2. Vitlöksklyftor med smak av Italien
3. Vitlöksklyftor marinerade med timjan och dragon

d5000 497

Det vankas snart Halloween och vi pysslar för fullt.

d5000 1176

Alla halloweenpyssel finns HÄR.

d5000 952

31 oktober, Halloween. Jag är dessvärre fortfarande tvungen att bruka sittringen…

NOVEMBER:

d5000 1038

Maken fyller år och vi bjuder våra föräldrar på mat, oxfilé och annat gott.

d5000 1157

Z tycker att det är viktigt att man ser cool ut ibland. Hans solglasögon kommer väl till pass för ett sådant fototillfälle.

Kopia av d5000 974

J växer så att det knakar om det och han är väldigt stor i maten. Vi talar om ett oerhört snällt barn som sover hela nätterna och under vakna tider bjuder på många leenden och skratt.

d5000 1071

Jag shoppar Jimmy Choo och här är ett av plaggen. Dock trängs jag inte i butiken som de andra modebloggarna, utan jag klickar hem via nätet.

d5000 069

Dopet av J, väldigt lyckat. Läs hela inlägget och se alla bilder HÄR.

d5000 1531

Jag kommer i kontakt med en smärtklinik och på bilden ovan har jag blivit omplåstrad med kinesiotejp, sjukgymnastens förslag.

d5000 1481

Vi umgås en del utomhus och Z har roligt.

d5000 1134

Nu är det advent och vi pysslar inför det.

d5000 1541

Ett pyssel.

d5000 1572

Första advent, pyntdags.

DECEMBER:

d5000 014

I början av december månad, skickar vi ut julkorten.

d5000 015

Såhär står det inuti korten.

Kopia av d5000 051

Min egna julgrupp.

d5000 187

Vi kommer ut på promenader och passar de flesta gånger på att dricka varm choklad.

d5000 225

J får sin första smakportion och han tycker att det är så spännande, se videblogg på det HÄR.

d5000 201

Vi gör vårt egna pepparkakshus.

d5000 236

Z och hans pappa åker pulka.

d5000 252

Vi hittar på roliga recept tillsammans som tillagas med en stor portion kärlek. Många recept finns bland kategorierna.

d5000 327

Vi gör massor av julgodis.

d5000 411

Här är några julgrupper som jag ska ge bort till jul.

d5000 474

Julafton är lugn och fin…

d5000 494

…tillsammans med nära och kära.

d5000 576

Maken köper det jag önskar mig, till denna vinter önskar jag mig fler nattplagg – eftersom jag är frusen av mig.

Julafton i bilder, klicka här.

Mina julklappar, klicka här.

Barnens julklappar, klicka här.

d5000 150

Nyårsafton firas i goda vänners lag, hela inlägget med massor av bilder, finns HÄR.

15 reaktioner på ”Årsresumé 2009 (hela direkt)

 1. Så fina bilder, ser ut som ett härligt år trots smärtan :)

  Ja, jag har mängder av bilder både på datorn och skivor..skivorna är märkta med datum och år även på datorn så nog kan man ta en tillbaka blick lite då och då :)

 2. hihi alltså det var chokladstenar. Jag tror till och med att de heter det! De var hur goda som helst, och ser såklart ut som vanliga stenar, haha.

  Vilka fina bilder förresten! :)
  och snygg rött linne i mars månad, jag har ett likadant. 😛
  kram

 3. Mycket kul läsning och fina bilder men jag kan bara se t om bilden där pojkarna har solglasögon sen är det bara röda kryss.
  Vilken mage du hade, en typisk pojkmage som bara petade rakt ut 😀 Du hade ju bara mage, kan inte lagt på dig någon annanstans. Jätte fin va du som gravid. Ja nu med såklart :-)

 4. En jättefin återblick på året! Ni har verkligen fått uthärda både det ena och det andra 2009, jag önskar er ett lugnare 2010 på den fronten! Allt gott! / Kerstin

 5. Vad bra du har lyckats sammanfatta ert 2009 :-) jag sitter & skriver på en resumé jag oxå, får se när jag bli klar 😀

  Fint skrivet & jätteroligt att läsa!

  Jag önskar dej & din fina familj allt gott & ett fantastiskt 2010!!!

  kram

 6. HEJ !
  Hoppas att du kan kolla din mejl idag ( söndag) har skickat ett mejl till dig o hoppas du kan svara innan måndag morgon nämligen !

  SVAR: Har mejlat dig tillbaka :)

 7. nu är jag äntligen klar med min årsresume..den blev nog lite väl lång men hade så svårt o välja vilka kort som skulle med..haha..fick ta det som fanns på laptoppen..vår stationära pajjade förra veckan o där ligger alla bilder!!! så vi ska lämna in den!! o det var så typiskt att vi hade en extern hårddisk som vi skulle lägga in alla bilder på men det skulle vi göra nu efter jul så de bilderna kom med o så gick den sönder ett par dagar innan..

 8. Hej gumman!=)

  Jag blev inspirerad av dig och sökte mig därför hit.

  Men det är inte officiellt ännu,jag måste lägga in mina länkar och annat först innan det blir på riktigt.=)

  Kram

 9. Åh det här inlägget hade jag missat :) Vad kul att se det gångna året och med så många bilder. Försöker fortfarande få ihop min.. Men jag har 2 månader som jag inte kan komma på någonting som jag har gjort. Klurigt det där =/ Hur mår du nu förresten ? :)

 10. Vilken fin sammanfattning i bilder:)) Roligt när man kan blicka tillbaka så! Theo skall redan börja på dagis och jag är jättenervös haha… Annars är allt bra! Kramar!

 11. Ditt 2009 verkar ha varit dramatiskt…Jag hade också hemsk foglossning sist och trodde inte att det kunde vara värre, men det kunde det visst.. Men annars ser det ut att ha varit ett bra år? Jättefina bilder! Och vad duktiga ni är på att pyssla! Kylskåpsmagneter kanske jag skulle testa :) Det skulle nog barnen tycka är kul också :) Hoppas på ett smärtfritt 2010 nu :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *