I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Julgodis: rischoklad

d5000 387

Den här typen av julgodis är busenkel att göra. Alla recept med julgodis finns under kategorin ”mat; onyttigt; julgodis.

Ingredienser till ca 60-65 små formar:

50 gram kokosfett
50 gram choklad
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,25 dl florsocker
4 dl rispuffar

Gör såhär:

Smält choklad och kokosfett i en kastrull på låg värme, låt svalna. Vispa ned ägg samt socker och blanda i rispuffarna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ställ upp formar. Ös med hjälp av två skedar i chokladsmeten i formarna. Låt stelna.

Servera eller ge bort i gåvopresent till julmiddagen.

4 thoughts on “Julgodis: rischoklad

 1. Det är riktigt gott! Fast våra blev större 😀

  SVAR: Jag gjorde medvetet i små formar eftersom jag tyckte muffinsformarna var alldeles för stora. En mittemellan hade suttit fint :-)

 2. Köpte skjortan på lindex för något liknande pris 😉

  Jo, hade det funnits i hennes storlek hade jag köpt den svarta åt henne :p Men dom var slut :/

  Förstår att du blev trött, jag blev helt slut idag efter rundan på stan haha

 3. idag var vi på ikea n sväng o sen blev det även modehuset=) skoj.
  ser fram emot de nya recepten också
  stoffe har jätteont fortfarande..det var verligen otur att han fick det nu inför julen…
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *