I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Julgodis: chokladpolka

d5000 403

Den här chokladpolkavarianten är väldigt lätt att göra, även om det tar sin tid. Fler juliga godisrecept finns under kategorin ”mat; onyttigt; julgodis.

Ingredienser:

200 gram choklad
200 gram vit choklad
2 dl polkagrisar, krossade

Gör såhär:

Smält den bruna choklad i en katrull på låg värme. Bre ut chokladen på ett bakplåtspapper  (30 cm X 20 cm) och låt stelna. Krossa polkagrisarna. Smält den vita chokladen i en kastrull på låg värme. Bre ut den vita chokladen över den bruna (som numera är stel) och strö över de krossade polkagrisarna. Tryck lite lätt över polkan så att den fastnar i den vita chokladen. Låt alltsammans stelna och bryt sedan kakan i bitar.

9 thoughts on “Julgodis: chokladpolka

 1. smarrigt!!
  jo en sån där salva har jag också tänkt på mej ej kommit till apoteket än så jag tänkte köra förbi imorgon efter julavslutningen och köpa en ssån till honom..allt är ju värt o testa! han gillar inte o ta tabletter..så han väntar in i det längsta..
  kram

 2. jo det är liiiiiite bättre säger han. det hugger inte sådär hela tiden längre utan är lika mkt smärta hela tiden..han kan inte vrida på huvudet än..
  nu ska jag försöka o sova lite innan jag ska upp imorgon(titta i taket ett par timmar o somna när det snart e dags o stiga upp..jiihaa..ja du vet ju också hur trisst det är!). tidigt julfirande i kyrkan imorgon..
  har du blivit av med din stalker eller skickas det för fullt fortfarande?

 3. Hej!

  Ny blogg ser jag. Snygg!

  Jag var beräknad till 12:e december men fick den 14:e! Så nu är vi hemma med vår lille pojke som är det allra sötaste man kan tänka sig! 😀

 4. Varför godkänner du inte min kommentar? Jag trodde att du var en sådan person som står för vad du gör. Du gör sken av det här i bloggen. Men jag hade fel.

  SVAR: Vilken kommentar menar du, jag har ju godkänt kvällens kommentarer?

 5. Pst … hur har det gått med den stackaren som inte har annat för sig än att vara ”avundsjuk” på dig … Jag anmälde i allafall personens kommentar hos mig! God Jul EL :-)

 6. Tack så mycket för din kommentar 😀 Klippningen är egentligen bara en impuls för att tillfälle kom och jag tycker att frisyren behöver ”putsas” upp lite. Sen tröttnar jag så snabbt på det jag har, så jag försöker alltid komma på ett nytt sätt att ha frisyren 😛

 7. Hej där! Såg dina kommentarer tillslut :) Hade döljt dem så det va därför jag inte uppmärksammade dem. :( Det va intressant det du skrev, vad får dig att tro det du tror?
  Sen vet jag inte om det va du som skrev en utav kommentarerna, eller om det va någon kompis som skrev, tror det den första. Hon tyckte jag skulle kolla in din blogg och kolla hur lik Angelina Jolie du är. Visst e du lite lik henne alltid. Barnen de har gjort på mina ägg och Elvis sperma, dessa ska de ha planterat in i några mammor i Puerto Rico eller något liknande, jag vet inte om det är så med alla 16 men en hel del kan jag tänka mig..
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *