I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Vårdande och glansgivande hårinpackning, torrt till normalt hår

d5000 234

På bilden sitter jag i badet med hemmagjord inpackning i håret.

De senaste dagarna har jag känt mig något torr i hårbotten och just därför passade jag på att fuktbomba håret ordentligt. Såhär års är det lättare att få torrt hår och då är det bra att ge håret fukt ungefär två gånger i veckan. Har man normal hårkvalité räcker just denna typ av inpackning en gång per vecka.

Ingredienser för hårinpackning till en person:

1 äggula
½ dl olivolja
1 msk rosmarin

Gör såhär:

Rör ihop alla ingredienser i en liten skål. Applicera blandningen i det nyschampoonerade håret. Har du torr hårbotten är du noga med att massera inpackningen där såväl som i topparna. Fördela resten i övriga håret.

Vid torrt hår och/eller torr hårbotten, låt verka i 20-30 minuter. Vid normalt hår, låt verka cirka 10-15 minuter. Skölj därefter håret noga med ljummet vatten.

Massera in balsam i håret (detta för att stänga hårstråna) och skölj sedan ur. Låt håret självtorka.

Fler hårinpackningar finns i sidokolumnen :-)

5 reaktioner på ”Vårdande och glansgivande hårinpackning, torrt till normalt hår

  1. Så mysigt det ser ut :) Var alldeles för länge sedan jag gjorde en inpackning, så kanske vore nåt o göra i helgen!
    Ha en härlig fredag, kram.

  2. Vad praktiskt att göra själv. Det är betydligt billigare om inte annat.

    På jobbet blir det bara en tom bild när jag försöker klicka upp inlägget. Men härhemma går det hur bra som helst :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *