I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Sjukling

Just ja, glöm inte tävlingen där du kan vinna en kemikaliefri peelingkräm, klicka här. Minst två tävlingar till uppkommer i bloggen under veckans gång, så håll utkik!

Idag låter vi stora pojken vara hemma från förskolan eftersom han är lite hostig samt något snorig. Ingen feber dock, men det är ingen mening att skicka honom till förskolan och på så sätt förlänga processen. Det är smått galet att handla så framförallt mot sitt egna barn, men även i smittorisk för andra människor. Som när man skickat hem magsjuka barn och föräldrarna sedan kommit med dem dagen efter:

”Näääe, ”xxxxx” är inte alls lös i magen, märkte iiiingenting igår när vi kom hem.”,

trots att barnet skitit sig röd om rumpan och grinat av smärta för att det är så frätande – och skiter ännu mer löst. Nääääe, inte magsjuk va. Suck. Eller bara som förra förskolan Z gick på där han jämt blev magsjuk. Detta berodde väl förstås en del på personalen eftersom de bytte rakt på bajsig skötbädd – jag såg det med egna ögon! Det tog chefen 11 månader att införskaffa engångsunderlägg… Vabbade en hel del pga. det, suck. Jag kunde ju inte skicka honom till förskolan magsjuk heller, men när han var frisk så. Sedan dröjde det inte länge till förren det var dags återigen, pga. skitpersonal. Idag är typ första gången Z är sjuk sedan förskolebytet som skedde för över ett halvår sedan. Märkbar skillnad, no shit!

14 reaktioner på ”Sjukling

  1. Ja, du verkar så himla duktig på det här med mat och bak, så därför jag frågar inför inspiration. Har suttit idag och tänkt på att göra lite julgodis, enkla varianter som knäck etc. Skulle vara skoj att ha å bjuda på, för vi kommer inte att stå för någon lunch eller middag eftersom vi är bortbjudna. Kan vara skoj att ta med sig något då! 🙂 Så återkom du gärna, blir mer en kul. Du ser att jag bytt bloggadress nu också 🙂 Kram på dig.

    Lilla My svarade:
    Kul att du valde att just fråga mig sådant blir man extra glad för.Vi ska också bort men det brukar bli att vi fixar lite mat och godis iaf för man kan ju inte låta bli som sagt.Dessa syrade grönsaker som jag pratade om brukar bli väldigt uppskattade för det är ett bra alternativ för dom som inte äter sill.Japp bloggadressen är ändrad och klar.Kram

  2. Hej vännen och tack för din kommentar. Så jäkla jobbigt med sån personal. Skönt att ni har bytt och att han fått vara frsik. Ha en toppendag.
    Kramen

  3. ja, han har spytt två gånger idag och har 39,7 graders feber nu, sover mycket och det enda han fått i sig är två isglassar och lite vatten.. 🙁
    Det går magsjuka på deras dagis och har gått runt där nu i fem veckor! Knappt någon personal kvar och två barn blev hemskickade idag.. så barnen blir hemma resten av veckan.. och vill det sig riktigt illa så stänger dom även dagis resten av vecka eftersom det är så stor personalbrist nu!

    Men vad säger du?! Vilken skitförskola det måste vara! Vilken tur att ni bytte 🙂

  4. Nä nog ska man hålla ungarna – och sig själv – hemma om barnet/en själv är sjuk alltid. Om inte så för andras skull! Har aldrig fattat det där!

    Jo du, nästa år kan jag julpynta jäklar 🙂 Fast jag är ingen stor julfirare så vi får nog se, men lite mer än i år blir det nog i alla fall!

    Ha det gott!

  5. sv: åh om jag ändå hade kunnat göra så supergod mat så hade jag vart riktigt nöjd men tyvärr är det inte så 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *