I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

För att göra en lång historia kort

Angående mina smärtor och så. Efter bilolyckan hade jag skitont i ryggen, men fick först 10 år senare veta vad ryggsmärtorna berodde på. Bättre sent än aldrig, haha. Visst hade jag ont – och trots grymt bra träning med hjälp av en personlig tränare, blev jag aldrig bra. Detta för att det inte förren två veckor sedan (ja, nu 2009!) upptäcktes att det var mitt bäckene som knasade. Ett friskt bäckene som är ur funktion; dysfunktionell med andra ord.

Dock lärde jag mig att leva med smärtan efter bilolyckan. Tro det eller ej, jag blev van att ha ont. Så länge jag fokuserade tankarna på annat än ondo, så fungerade jag i vardagen. Sjukt egentligen. Men, som med Zacharias (äldsta sonen); jag har aldrig någonsin kunnat trösta honom som en och annan mamma kan göra, som att ta upp i famnen och bära bara sådär. Jag sätter mig alltid ned på golvet och kramas på det viset. Gör man det till en vana, så fungerar det faktiskt riktigt bra till slut.

Dock förvärrades bäckenet ytterligare under graviditeten med Z, för att inte tala om den senaste graviditeten där bäckenbensuppluckringen påverkade min vardag från graviditetsvecka 10. Och så tillkom en hel del komplikationer såsom kraftiga sammandragningar från graviditetsvecka 16, förkortad livmoderhals, enorma blödningar m.m.

Sedan hade jag inte någon vidare förlossning denna gång heller. Joshua var enormt stor och förlossningen gick väldigt snabbt, vilket medförde att svanskotan tog rejält med stryk. Den smärta jag fick känna på i samband med denna förlossning var flera gånger grymmare än den pain jag fick från bilolyckan.

Nu, fyra månader efter förlossningen med Joshua, ska jag få kortinsonsprutor, yiihaa. Måste ju kunna sitta ordentligt utan sittring, inte sant?! Jag är positivt inställd i all fall. Efter all denna tid, fick jag äntligen hjälp.

Min förlossningsberättelse finns bland kategorierna om ni är intresserade av att läsa.

Om det är något ni undrar över så kan jag svara på det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *