I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Rostad potatissallad

1

Ingredienser:

Olivolja
1 kilo potatis, INTE skalade (men sköljda) och halverade
2 salladslökar, strimlade
1 liten knippe rädisor, skivade (kasta det gröna)
1 knippe grön sparris
1/4 dl persilja, hackad
½ dl gräslök, hackad
1 tsk grovsalt

Gör såhär: Ställ ugnen på 225 grader. Koka sparrisen hela i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Dela sedan i 2 cm långa bitar. Strimla och skiva salladslök och rädisor, och lägg i en större salladsskål tillsammans med sparrisen. Lägg potatishalvorna i en ungssäker form, häll över lite olivolja samt strö över grovsalt. Låt stå i ugnen i cirka 30 minuter.  Blanda sedan potatis med sparris, lök, gräslök och salladsök – och häll över dressingen. Servera direkt

Förslag till dressing, ingredienser:

½ dl olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk timjan
Salt och peppar

Gör såhär: Blanda alla ingredienser i en liten flaska och skaka om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *