Ingredienser:
Olivolja
1 kilo potatis, INTE skalade (men sköljda) och halverade
2 salladslökar, strimlade
1 liten knippe rädisor, skivade (kasta det gröna)
1 knippe grön sparris
1/4 dl persilja, hackad
½ dl gräslök, hackad
1 tsk grovsalt
Gör såhär: Ställ ugnen på 225 grader. Koka sparrisen hela i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Dela sedan i 2 cm långa bitar. Strimla och skiva salladslök och rädisor, och lägg i en större salladsskål tillsammans med sparrisen. Lägg potatishalvorna i en ungssäker form, häll över lite olivolja samt strö över grovsalt. Låt stå i ugnen i cirka 30 minuter. Blanda sedan potatis med sparris, lök, gräslök och salladsök – och häll över dressingen. Servera direkt
Förslag till dressing, ingredienser:
½ dl olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk timjan
Salt och peppar
Gör såhär: Blanda alla ingredienser i en liten flaska och skaka om.