I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Pastasallad med bönor och broccoli

1

Ingredienser för 4 hela portioner:

6 dl kalla makaroner, skruvar eller snäckor
250 gram vita bönor, kokta och kalla
200 gram broccoli
1 stor squash, strimlad
4 salladslökar, strimlade
½ purjolök
60 gram pistagenötter, grovhackade

Ingredienser till dressing:

1 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, krossade
4 msk färsk basilika, finhackad
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp pasta, bönor och broccoli – inte tillsammans, men det räcker att skölja ur kastrullen efter varje ingrediens. Låt allt rinna av väl. Skär under tiden till grönsaker och nötter. Blanda till dressingen i en flaska som du skakar om. Blanda pasta, bönor, broccoli och resterande grönsaker i en skål och häll dressingen över.

TIPS: Ha denna sallad klar cirka 1 timme före servering, så tar dressingen smak i salladen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *