I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Morotssallad med äpple samt mynta- och apelsindressing

1

Ingredienser för 4 hela portioner:

2 morötter, grovrivna
1 gul paprika, strimlad
1 liten squash, strimlad
3 stjälkar sellri, hackade
3 salladslökar, finhackade
1 äpple, urkärnat, tunna strimlor
(citronsaft)
4 msk färskpressad apelsin
1 msk finhackad färsk mynta
4 tsk olivolja
Isbergssallad

Gör såhär:

Skär till alla grönsaker samt äpple och morötter. Vispa ihop apelsin, mynta och olja. Häll över salladen och blanda om. Lägg ut salladsblad på tallrikar och lägg den ihopblandade salladen över.

Tips: Om du ska ha fest, lägg då salladsbladen fint över stora tallrikar som blir till buffé utifall att du serverar annan mat och tillbehör. Eller så kan du strilma grönsalladen och blanda ihop allt!

Fler recept finns kategoriserade längre ned i sidokolumnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *