I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Längsta veckan någonsin

1

Skrivet söndagen 23 augusti 2009 (Joshua är född 090802):

På måndagen  åker Simo med Joshua till BVC för att väga och mäta honom. Samtidigt tar Simo upp det här med kaskadkräkningarna, varav BVC-tanten bokar in en läkartid på tisdagen.

Dagen efter, på tisdagen, undersökts Joshua av en läkare och misstanke om en igentäppt magmun dyker upp. Simo får med sig anteckningar från både läkare och sköterska, för att styrka vid besöket till akuten på Huddinge Universitetssjukhus, dit vi ska vända oss om kaskadkräkningarna ej upphör.

Natten mot onsdag samt onsdag förmiddag kräks likt kaskad och Simo beger sig till akuten omkring klockan 11. Eftersom värdena ser bra ut samt att Joshua kan kissa, skickas de hem. Beslutet om daglig hemsjukvård via det mobila teamet lovas.

”Barn spyr, var inte orolig. De kan vara tröga med nr 2 också.”

Omkring lunchtid på torsdagen kommer sköterskan från det mobila teamet. Joshua kan numera behålla ungefär varannan måltid, men tappar vikt samt att han fortfarande inte kan göra nummer två, vilket känns mycket oroväckande. Jag står på mig och kräver att en röntgen skulle genomföras samma dag. Runt 13:30, beger vi oss till B88 på Huddinge Universitetssjukhus. 

2

Vid 17-tiden på torsdagen  har vi fortfarande inte fått något besked från vare sig sköterskor eller läkare, varpå jag ringer in personal där jag uppriktigt sagt talar om att det känns som om de struntar i Joshua. Först då får vi veta att vi måste spara all urin och avföring som Joshua gör ifrån sig, samt att Joshua numera är inskriven. Även remiss till röntgen är skickad och inom kort ska den bli av. Min lillebror anländer till sjukhuset för att köra hem våran bil, varav jag följer med på grund av ryggsmärtor och ömmande svanskota. Röntgen görs och det är magmunnen som är igentäppt. Dock tror inte läkaren att det behöver göras någon operation.

På fredagsförmiddagen sondmatas Joshua eftersom han har spytt vid två tillfällen och Simo får veta att han och Joshua ska åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna, där barnkirurgerna finns. Jag stressar som bara den och vill få iordning mat för att Simo ska kunna vara med Joshua istället för att köa i restaurangerna. Med tanke på den brutna svanskotan och den onda ryggen, kan jag inte bära med mig den tunga ICA-påsen från affären, utan lånar med mig en av butikens ”dragbar-korg-på-hjul”.

3

Simo anländer till Astrid Lindgrens Barnsjukhus omkring 14:30, där han får sitta i ett litet akutrum fram till klockan 20. Den röntgen som genomförs på fredagseftermiddagen, visar att magmunnen inte är helt igentäppt, men att en operation bör genomföras. Och på sena fredagskvällen förbereds Joshua inför en eventuell operation och sköterskorna sätter dropp.

Omkring 11-tiden på lördagen delges Simo att operationen är uppskjuten eftersom den läkaren som ska utföra en eventuell operation, kräver ytterligare en röntgen. De tidigare röntgenplåtarna är alltför otydliga för att läkaren ska kunna bedöma huruvida en operation behövs genomföras eller ej. På eftermiddagen görs röntgen, vilken visar att magmunnen numera är helt igentäppt. Läkaren hoppas få en lucka och att operationen skall genomföras under lördagskvällen, annars sker den som senast söndag morgon. Simo ringer mig för att han vill att jag kommer dit med frukostmat samt andra tillbehör, varpå jag och mina föräldrar beger oss mot Astrid Lindgrens Barnsjukhus ungefär klockan 18. Strax efter 19 kommer en sköterska in på rummet för att hämta ned Joshua till operation.

4

Joshua på uppvaket.

Runt 02 natten till söndag, matas Joshua per nappflaska. Maten får han behålla fram till tidig förmiddag, varpå han spyr upp den. Detta är helt normalt i och med att den numera klyvda magmunnen är öm och svullen. Måltiderna klockan 10, 14, 17 och 20, får Joshua också behålla. Vid 18-tiden anländer jag och mina föräldrar till sjukhuset och lille Joshua ser ut att må hur bra som helst.

En reaktion på ”Längsta veckan någonsin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *