I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Klassiska pannkakor, recept

1

Visst är det gott med pannkakor ibland?!

Ingredienser till 10-15 pannkakor:

0,5 tsk salt
2,5 dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg
50 gram margarin

Gör såhär:

Blanda salt och mjöl. Häll därefter i 3 dl mjölk och vispa till en jämn smet. Häll därefter i resterande mjölk och vispa. Knäck äggen och rör i smeten. Värm margarinet en stund i mikrovågsugnen och rör sedan ned i smeten.

Använd gärna en gjutjärnspanna, fast en vanlig går också bra. Värm stekpannan på mellanvarm värme. Ta fram ett decilitermått och måtta mellan 0,5-1 dl som du häller i pannan. Det är olika för olika storlekar och sen om du vill ha tunna eller tjocka pannkakor.

Vinkla stekpannan så att smeten rörs ut i hela. När ytan på pannkakan stelnat är det dags att vända på pannkakan för nästa sida!

Pannkakorna ska bli gulbruna. Lägg upp dem allteftersom på en tallrik eller ett fat.

Servera gärna med sylt och glass till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons