I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

11 smarta spartips

Många är oroliga över börskraschen och är rädda för att inte klara sig ekonomiskt. En del får 1000 kronor mer i utgifter per månad och andra får 3000 kronor. Här kommer 10 tips till er som sänker era kostnader.

1. Ta vara på alla kuponger och erbjudanden varje vecka.

2. När det kommer ett supererbjudande, köp då hem ex. kött och fyll frysen.

3. Du känner dig själv bäst. Klarar du inte av köplusten, bör du skippa reklam i brevlådan. Om du är en sådan som impulshandlar. Shooaholic osv.

4. Grönsaker är dyrt, därför kan man handla hem sådant (ärter, majs, paprika) som är fryst samt konserverat. Många butiker har erbjudanden som ”Köp tre konserver, betala 10:-” Håll utkik i reklambladet och jämför priserna. Den butik som har 3:- billigare pris på  exempelvis röd paprika, den ska ni handla paprikan på, för i längden kommer detta att innebära tusenlappar. Förtydligande: detta gäller alltså 3:- (exempel) billigare på alla de varor du tänkt att handla. Konserver på en butik, paprika på en annan. 3:- kan kännas tafatt, så tyckte även jag ett tag. Men när jag började att räkna efter min budget, så såg jag markanta skillnader per månad – då när jag tyckte att jag redan var ekonomisk.

5. Krossade tomater är billigt på ÖB och mycket nyttigt att ha i matlagning. Med krossade tomater kan man göra allt ifrån soppa, till en het gryta samt lasagne, köttfärssås och ja, name it, det finns många olika maträtter! Köp hem många burkar, det lönar sig.

6. Alltid bra att bunkra upp sig. Det gör jag! Som blöjorna förut (sonen är numera blöjfri) Köpte dyra Libero, men betalade sällan mer än 60:- per paket eftersom jag handlade på den mest billiga ”blöj”-butiken med kuponger självfallet. Bunkrade upp mig för minst en månad.Sonen kunde enbart ha Libero.

7. Skriv ned exakt varenda krona som det handlas för, skriv även upp vilken butik och om det är mat eller något annat ni handlar. Spara därför alla kvitton. Efter en månad kommer ni att kunna sätta upp en budget och ni vet var varenda krona hamnar någonstans. Använd en almanacka till detta, det gör jag.

8. Handla inte allt i en och samma butik. Du tjänar inte på att storhandla allt i en och samma butik. Håll som sagt utkik efter erbjudanden och jämför priserna. Handlar man allt i en och samma butik hade man kunnat tagit en annan affär, för ena varan är alltid billigare än den andra och så är det i alla butiker.

9. Laga ditt barns mat själv. Köp inte dumma barnmatsburkar. Det blir skitdyrt i slutändan. Gör storkok i 2 timmar för att sedan frysa in allt. Bara att göra koka upp pasta, ris, potatis osv. samt koka grönsaker, lök osv. Och slutligen välja mellan veg, kött, kyckling och fisk – därfter mixa ihop till många olika rätter. Busenkelt.

10. Laga all mat hemma. Köp inte hem mat.

11. Bli medlem på matvarubutikerna. Dessa medför olika rabatter, kuponger, checkar osv.

Kom gärna du också med tips.

Har du flera mil mellan affärerna lönar sig det naturligtvis inte med att åka mellan flera affärer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *