I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Mitt hår blir fett?

Läsarfråga från Cassandra: Hej! du skrev att du tvättar håret sällan? hur ofta tvättar du det? och blir inte ditt hår fett? om jag inte tvättar mitt hår varje dag ser jag ut som något katten släpat in, har du några tips för det? :)

Svar från Emma-Lou: Hej! Jag schampoonerar max en gång per vecka eller en gång varannan vecka. Mitt hår blir inte fett. Då jag har lockigt hår, är min hårkvalité något känslig och klarar därför inte av att tvättas med schampoo oftare eftersom det blir torrt då. Däremot fuktbombar jag håret en-två gånger per vecka med en vårdande inpackning eller balsam. Ett stort plus är att jag nästan aldrig använder stylingprodukter eller värmetänger.

Schampoo öppnar hårstråna, vilket medför att daglig schampootvätt leder till slitage. Hårsäckarna luras dessutom att producera mer talgfett då det tvättas bort, vilket leder till överproduktion = fett hår. Få ned hårtvättandet till max två gånger per vecka, där du först rengör håret med schampoo, för att sedan vårda håret på djupet med en inpackning (1 gång varannan vecka). Avsluta med balsam som stänger hårstråna. Känns håret fortfarande fett efter två-tre veckor, kan du prova att fusktvätta med torrschampoo.

Köp inte butiksprodukter då dessa innehåller kemikalier som är skadliga för hår- och hårbotten. Köp istället från frisörsalongen (eller via nätet). Produkterna är dryga och håller längre, vilket blir samma pris i slutändan.

Alla inlägg om silverschampoo finns under kategorin ”silverprodukter”, klicka här.

All fakta om schampoo finns under kategorin ”schampoofakta”, klicka här.

Mer om hår och skönhet finns i sidokolumnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *