I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Vad är torrschampoo och varför använder man det?

Vad är torrschampoo och varför används det? Torrschampoo är ett bra alternativ för den som inte hinner tvätta sitt hår eller för mer volym i håret.

Först vill jag påpeka att torrschampoo är ett bra komplement för den som vill avvänja håret från daglig tvätt. Tänk på att du i regel endast skall tvätta håret två gånger per vecka, men det är på tok för många som tvättar sitt hår varje dag! Detta medför en ökad produktion av talgfett, vilket leder till ett fett hår! Många som tränar kan tycka att det är ofräscht att inte tvätta håret med schampoo varje dag.. Men om håret är uppsatt i en enkel tofs (håret blir inte svettigt och äckligt i nacken som med utsläppt!) under träningspasset och du endast duschar håret noga med ljummet vatten efteråt, så är det ingen fara. Och ett torrschampoo däremellan är ett bra alternativ som komplement.

Massera in torrschampoo i handflatorna och massera in i det torra håret, främst i hårbotten där talgfettet produceras. Pulvret i torrschampoot suger upp talgfettet. Se till att få bort allt pulver, för annars kan håret se riktigt risigt ut! Använd en kam eller borste som hjälpmedel.

Ett torrschampoo jag kan rekommendera som jag vet fungerar, är Lee Stafford.

Observera att torrschampoo inte ersätter vanliga hårtvättar och att det är därför det kallas fusk-tvätt. Torrschampoo avfettar håret och ger volym, men det rengör inte hårstrået på djupet. Jag rekommenderar inte daglig användning av torrschampoo för ett normalt hår.

Mer om hår och skönhet finns i sidokolumnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *