Bilden är tagen då det inlagda står och drar över natten. Inlagd paprika och lök, passar väl till en simpel sallad eller som tillbehör till köttbiten. Fler recept finns kategoriserade längre ned i sidokolumnen.
Ingredienser till cirka 1 liter:
4 paprikor i valfri färg, strimlade
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, krossade
2 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
Salt
10 vitpepparkorn
1 krm chilipulver
Olivolja
Gör såhär:
Strimla paprikorna och skär löken i tunna skivor. Lägg alla ingredienser (förutom olivolja) i en kastrull och låt koka i cirka 20 minuter på låg värme under lock. Låt innehållet svalna och dra i 10 timmar under lock.
Häll bort 2/3 av lagen och häll resten av innehållet i en glasburk. Fyll på med olivolja så att det täcker. Förvara i kylskåpet med ett väl förslutet lock. Låt gärna stå och dra i 2-3 dagar innan första serveringen.
Hållbarhet: flera veckor i kylen.
En reaktion på ”Inlagd paprika”