I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Inlagd paprika

paprika

Bilden är tagen då det inlagda står och drar över natten. Inlagd paprika och lök, passar väl till en simpel sallad eller som tillbehör till köttbiten. Fler recept finns kategoriserade längre ned i sidokolumnen.

Ingredienser till cirka 1 liter:

4 paprikor i valfri färg, strimlade
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, krossade
2 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
Salt
10 vitpepparkorn
1 krm chilipulver
Olivolja

Gör såhär:

Strimla paprikorna och skär löken i tunna skivor. Lägg alla ingredienser (förutom olivolja) i en kastrull och låt koka i cirka 20 minuter på låg värme under lock. Låt innehållet svalna och dra i 10 timmar under lock.

Häll bort 2/3 av lagen och häll resten av innehållet i en glasburk. Fyll på med olivolja så att det täcker. Förvara i kylskåpet med ett väl förslutet lock. Låt gärna stå och dra i 2-3 dagar innan första serveringen.

Hållbarhet: flera veckor i kylen.

En reaktion på ”Inlagd paprika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *