I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Fingerfärg, recept 1

1

Det här är fingerfärg som jag har gjort!

Fingerfärg är mycket populärt bland barn, men inget som behövs inhandlas dyrt, utan det är lätt att greja själv hemma:

Häll 5 dl kallt vatten i en kastrull och blanda försiktigt ned 2,5 matsked potatismjöl. Rör om hela tiden medan blandningen sjuder på spisplattan. Blanda sedan i pulverfärg (rör om ordentligt så att det inte klumpar sig) och blanda till olika färger. Kakao eller kaffe till en brun färg, låt fantasin flöda. Häll färgen i små barnmatsburkar eller andra glasburkar som finns tillgängliga hemma och glöm inte lock.

Fler pyssel finns i sidokolumnen.

2 reaktioner på ”Fingerfärg, recept 1

  1. Hej! Jag undrar om ditt recept på fingerfärg är hållbart, alltså om motivet går att spara? Har testat ett recept som bara föll sönder när det torkade! Tack på förhand :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *