Mycket enkel rätt med en tillagningstid på 15-20 minuter. Creme fraiche använder jag gärna för att få en krämigare konsistens, men det går även bra utan – som i dag. Det går även bra att tillaga denna rätt med kött. Fräs då exempelvis korvskivorna (400 gram). innan lök och morötter. Fler recept finner du längst ned i sidokolumnen!
Ingredienser för 4 portioner:
Fullkornspasta för 4 pers (400g)
Olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
2 stora morötter, grovrivna
1 liten gul paprika, strimlad
1 liten squash, skivad och tärnad
400-500 gram krossade tomater
2 msk färsk basilika, hackad
(går bra med torkad också!)
½ dl creme fraiche (valfritt)
Salt och peppar
Gör såhär: Koka upp pastan enligt förpackningen. Skär grönsakerna. Fräs morotsriv tillsammans med olivolja i en kastrull och tillsätt vitlökskross. Häll i tomatkross och basilika och låt puttra cirka fem minuter. Här blandar du i creme fraiche ifall du vill. Salta och peppra, låt puttra någon minut och servera varmt tillsammans med pastan. Garnera med färsk basilika och riven parmesanost efter önskemål.