I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Pasta med morotssås

morotssås

Mycket enkel rätt med en tillagningstid på 15-20 minuter. Creme fraiche använder jag gärna för att få en krämigare konsistens, men det går även bra utan – som i dag. Det går även bra att tillaga denna rätt med kött. Fräs då exempelvis korvskivorna (400 gram). innan lök och morötter. Fler recept finner du längst ned i sidokolumnen!

Ingredienser för 4 portioner:

Fullkornspasta för 4 pers (400g)
Olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
2 stora morötter, grovrivna
1 liten gul paprika, strimlad
1 liten squash, skivad och tärnad
400-500 gram krossade tomater
2 msk färsk basilika, hackad
(går bra med torkad också!)
½ dl creme fraiche (valfritt)
Salt och peppar

Gör såhär: Koka upp pastan enligt förpackningen. Skär grönsakerna. Fräs morotsriv tillsammans med olivolja i en kastrull och tillsätt vitlökskross. Häll i tomatkross och basilika och låt puttra cirka fem minuter. Här blandar du i creme fraiche ifall du vill. Salta och peppra, låt puttra någon minut och servera varmt tillsammans med pastan. Garnera med färsk basilika och riven parmesanost efter önskemål.

morot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *