I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Lyxig laxwok

laxwok

Den här maten passar vuxna som barn. Sonen slukade den som en hungrig varg. Maträtten både smakar och känns som en avancerad rätt att göra, men se så busenkelt det kan vara att tillaga en laxwok. Fler recept finns i sidokolumnen.

Ingredienser till 4 portioner:

Olivolja
400 gram lax, skuren i tuber 2×2 cm
1 stor morot, skivad
1 röd lök, skivad
1 liten squash, skivad och tärnad
1 burk (ca 400 gram) babymajs, skivade 1×1 cm
Salt, vitpeppar, cayennepeppar
1 burk á 400 gram kokosmjölk

Gör såhär:

Sätt först igång riset eftersom det tar längst tid. Skär grönsaker, lök och lax. Värm olivolja i en stekpanna och fräs först morotsskivorna på hög värme i några minuter för att sedan tillsätta lökskivorna och låta dem fräsa tills de mjuknat. Lägg över lök och morotsskivor på en tallrik och fräs laxkuberna på medelhög värme i några minuter. De ska gå från rosa till grisrosa. Krydda fisken med salt, vitpeppar och lite cayennepeppar. Häll tillbaka morots- och lökskivor i stekpannan och tillsätt även squash och babymajs. Låt fräsa några minuter på medelvärme och rör om. Tillsätt därefter kokosmjölk som får stå och puttra några minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *