I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Hallonsmoothie

123

Det här receptet gjorde jag till sonens ”kalas på förskolan” och det var mycket uppskattat från både barn och ledares sida. Fler recept finns i sidokolumnen.

Recept som fyller en 5-literskastrull:

1 liter färskpressad apelsin
1 liter vaniljyoghurt
1 liter mjölk
500 gram frusna hallon

/För att få receptet till en person *stort glas*, kan du mixa 2 dl juice, 0,5 dl mjölk, 0,5 dl yoghurt och 1 dl frusna bär)

Gör såhär: Pressa först apelsinerna med en elektrisk juicepress. Mixa sedan juicen med de frusna bären. Tillsätt yoghurt och mjölk och mixa allt tillsammans. Färdigt! Servera genast eller låt stå i kylen max en timme innan servering, eftersom smoothien sjunker, lägger sig. Annars får du mixa till det igen för tjocklekens skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *