I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Fler tips för finnig hy

Lermasker är bra mot fet och finnig hy. Kom ihåg att inte lägga en lermask mer än ett par gånger per månad eftersom dessa är kraftigt uttorkande. Fet hy beror på överproduktion av fett från talgkörtlarna. Så att torka ut huden för ofta, leder bara till att huden försvarar sig genom att producera mer fett. Precis som håret blir fett av att tvättas för ofta. Lermasker rengör kraftigt, går ner djupt i huden och suger upp smuts och fett.

Nedan följer tips och recept du kan upprepa en till två gånger per vecka, beroende på hur fet och oljig hy du har. Har du extremt fet hy, med stora pormaskar och mycket akne, rekommenderar jag dig att återuppta dessa procedurer var fjärde dag. Men ju bättre din hy blir, bör du succesivt trappa ned och till slut bara göra en gång i veckan.

Ångbada ansiktet. (läs mer här) Detta öppnar porerna och därefter förstärker ansiktsmaskens verkan.

Få bort pormaskar:

Löddra upp bittermandeltvål och låt torka. Se till att ansiktet är riktigt rent och ordentligt torkat. Dutta på pormaskerna och låt torka in, så låt sitta ungefär 10 minuter. Gör en egen ”papperskniv” av ett vasst och något tjockare papper (om du inte kan hantera ett rakblad förstås) som du sedan försiktigt ”skalar av” löddret från ansiktet med. Skölj ansiktet rikligt med varmt vatten.

Om du inte hittar bittermandeltvål, använd då bittermandelolja och dutta försiktigt på de svarta pormaskarna. Se till att ansiktet är tvättat och rent, samt ordentligt torkat. Undvik ögon och känsliga partier. Låt bittermandeloljan torka in riktigt ordentligt.

Bittermandelolja finns att köpa i den vanliga matvarubutiken. Oftast står den i hyllan för bakverk, intill hushållsfärg (karamellfärg).

Ansiktsmask för finnar och fet hy:

Blanda ihop 1 msk äggvita, 1 msk pressad citronsaft och 1 msk honung. Applicera i ansiktet (undvik ögonpartierna) och låt sitta i ungefär 10 minuter. Skölj sedan av ansiktet rikligt med varmt vatten.

Notera att citronen verkar som peeling och tar bort döda hudrester. Notera även att citron verkar blekande och kan tona ned röda märken i huden som exempelvis ärr efter akne. Medan citronen rengör och peelar huden, verkar honung som återfuktande. Äggvitan verkar uttorkande och sammandragande.

Fler tips för finnig rygg, klicka här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *