I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Ångbada ansiktet

ånga

Har du många pormaskar som du gärna vill bli av med utan att frenetiskt klämma bort dem och få fula ärr? Då ska du ångbada ansiktet. Ångbada dock inte ansiktet om du har känslig hy eftersom detta torkar ut. Vid något torr hy, ångbada inte mer än en gång varannan vecka. Vid fet hy, rekommenderar jag dig att ångbada en gång per vecka, eftersom fet hy rengörs bättre och mår bra av ångbad!

Koka upp ett par liter vatten i en kastrull så att det blir ångande varmt. Använd gärna en bred kastrull så behöver du inte använda en skål. Sätt dig vid köksbordet och ställ kastrullen framför dig (med ett underlag). Luta dig över och lägg en handduk på huvudet så att värmen stängs in. Sitt såhär i minst 5 minuter.

Denna ofantliga värme medför att porerna öppnas och på så sätt blir det lättare att bli av med pormaskarna. Detta gör att andra orenheter försvinner och det blir lättare att tvätta av ansiktet. OBS: du ska inte sitta med en hel make på ansiktet när detta görs…tvätta först bort det värsta. Tvätta sedan ansiktet efter ångbadet och skölj sist av med kallt vatten. Kallt vatten gör att porerna stängs igen. Vänta med att tvätta ansiktet med kallt vatten om du ska lägga en ansiktsmask.

Mer om skönhet finns i sidokolumnen.

En reaktion på ”Ångbada ansiktet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *