I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Tips till fettigt hår?

Läsarfråga från Marie-Nicole: Hejsan, jag måste bara fråga en sak, mitt hår blir så LÄTT fettigt, hur ska jag göra? Jag hittar inget bra schampoo som passar mig, har du nå tips om nå bra schampoo till fettigt hår? Tack på förhand!! //M-N

Svar från Emma-Lou: Vet du varför du har fett hår? Har det kommit med åren eller är det medfött? Tvättar du håret ofta? För det kan leda till att hårsäckarna producerar mer av det naturliga hårfett vi har i hårbotten. Hårsäckarna tänker liksom ”fel” och förstår inte varför det tvättas bort och det är då det överproduceras. Använd heller inte för starkt schampoo eftersom detta ”lurar” talgkörtlarna att producera mer fett.

Annars kan jag rekommendera att använda en paddelborste samt svinborste – för att borsta ut fettet så att det fördeles jämnt över hela håret. Så gjorde man förr och många gör det än i dag. En mycket effektiv metod i stället för att tvätta sönder håret.

errr 
Det ljusa verktyget i mitten är en paddelborste.

En annan metod är att använda inpackning mellan tvättning med schampoo, högst två gånger per vecka. Inpackningar ”lurar” hårbotten, alltså talgkörtlarna. Jag har recept i bloggen på just hemmagjorda inpackningar som innehåller olivolja = känns fet och då blir hårbotten nöjd.

Hjälper inte detta, så finns det ju torrschampoon du kan använda mellan tvättningarna. Pulvret suger upp talgfettet. Lee Stafford är ett bra torrschampoo som även ger volym.

Du ska ha produkter för just fett hår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons