I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Skonsammaste hårförlängningen + skötsel?

Läsarfråga från Mammut: Tänkte be dig om råd… Jag skall göra hårförlängning snart och undrar vad som rekommenderas att sätta fast håret med? Är det okej att limma? Men det sliter på håret? Hur länge håller det isåfall? Och hur sköter man hårförlängnings hår? :) Jag har beställt det bästa på marknaden, det med bäst kvalitet som skall hålla så länge man sköter det! Tack!!!

Svar från Emma-Lou: Alla typer av hårförlängningar sliter på håret, men den mest skonsamma metoden är att fästa löshåret med keratinvax. Det sliter inte lika mycket som exemelvis inflätat och insytt skulle göra. Dessutom är det lättskött och kan hålla upp till 6 månader. Vårda löshåret som om det vore ditt eget hår. En viktig grund är ett bra schampoo och ett vårdande balsam – gärna i samma serie. Märken jag rekommenderar är Matrix, Redken, L’Oreal och Goldwell. Köp produkterna på salong då butiksschampoon oftast innehåller kemikalier som skadar håret. Tvätta håret mycket försiktigt och red helst ut tovorna med fingrarna (när balsam sitter i) eller borsta försiktigt. Håret ska helst självtorka, men om du ”måste” platta och/eller föna – glöm inte att applicera värmeskydd innan eftersom värme sliter snabbare på håret.

Ett tips för att behålla glansen (och mjukgöra på samma gång) i löshåret är att använda silikondroppar en gång varannan vecka. Silkesdroppar finns att köpa på flesta salonger. Ta 2-3 droppar i handflatan, gnugga runt och fördela sedan ut jämnt i hela håret.

För absolut bästa resultat (utan att skada håret) ska du göra denna procedur på en salong. Passa då på att rådgöra om schampoo och balsam med den frisör som utför hårförlängningen. Lycka till!

Tillägg: Remyhår är bra och du kan återanvända hårslingorna genom att tillföra nytt vax på dem. När du märker att slingan börjar lossna, behöver du en removervätska för att den ska lossna utan att skada håret. Sedan är det förstås viktigt att du sköter håret och var beredd på att lägga ned lite tid på att pilla bort keratinrester, tvätta osv. innan du återanvänder hårslingorna.

Fler läsarfrågor och annat inom skönhet finns i sidokolumnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *