I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Jag har fett och tunt hår?

Läsarfråga från Jenny: Jag har ganska tunt och långt hår som har en tendens att bli väldigt fettigt om det går mer än 2 dagar mellan tvättningen, hur ska jag få håret att se ”nytvättat” längre utan att behöva använda allt för mycket grejer i håret? Kan väl tilläggas att jag aldrig använder hårtork utan låter det självtorka men däremot använder jag tofs varje dag.

Svar från Emma-Lou: Torrschampoo är ett bra komplement för att avvänja håret från daglig tvätt. Massera in torrschampoo i handflatorna och fördela sedan in i det torra håret, främst i hårbotten där talgfettet produceras. Pulvret i torrschampoot suger nämligen upp talgfettet. Se till att få bort allt pulver, för annars kan håret se riktigt risigt ut. Använd en kam eller borste som hjälpmedel. Observera att torrschampoo inte ersätter vanliga hårtvättar och att det är därför det kallas fusk-tvätt. Torrschampoo avfettar håret och ger volym, men det rengör inte hårstrået på djupet. Jag rekommenderar inte daglig användning av torrschampoo för ett normalt hår.

Fler läsarfrågor och annat inom skönhet finns i sidokolumnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons