I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Håret blir fett efter 6 månader?

Läsarpåstående från O.O: Problemet med att tvätta håret var tredje dag är att det efter ett halvår ser precis lika förjävligt ut ändå efter en dag eller två, så somliga av oss producerar förmodligen mer talg naturligt.

Svar från Emma-Lou: Hänger inte riktigt med, eftersom ditt påstående kan betyda två saker.

1. Menar du att det tar ett halvår för håret att se fettigt ut? (jag tror på alternativ nummer två)

2. Eller menar du att efter att ha tvättat var tredje dag i ett halvår, så återgår håret till att se fettigt ut från en till två dagar efter tvätt?

Om det tar ett halvår för håret att se fettigt ut, handlar det inte om att du producerar mer fett naturligt. Tänk, ett halvår, det är lång tid. Förmodligen är det dags för dig att byta schampoo då.

Tänk på att inte köpa ett butiksschampoo eftersom dessa är för starka. Och när ditt hår inte blir fettigt efter en eller två dagar, ska du inte heller längre använda schampoo för fett hår utan ett schampoo för ett normalt hår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons