I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Hjälp! Grönt hår?!?!

Läsarfråga från Kamilla: Hej. Jag har en fråga. Hur får man bort det gröna från blont hår? Frågade en frisör om ett schampo (matrix) mot grönt, men det hade tydligen utgått från sortimentet.

Svar från Emma-Lou: Hej! Ditt hår måste ju vara blonderat, annars skulle det inte bli grönt. Hur har ditt hår blivit grönt? Handlar det om en missfärgning från klorbassäng? Jag ska svara så gott jag kan.

Om du till förmodan lyckats få grönt eller gult hår ska du använda dig av produkter såsom silverschampoo/balsam eller färg med silver i. Lila och gula färger kompletterar varandra.

gold

Goldwell har ett silverbalsam:

Colorglow IQ Full Blonde – Conditioner Cool

Prova det när du precis har schampoonerat håret, för då är hårstråna öppna och suger åt sig det lila. I samband med balsam så stängs hårstråna.

Om du använder silverschampoo annars, kan den senaste blekningen i utväxten skifta gult. Fortsätt då att använda silverschampoo, men i måttlig mängd. Om du har blekt ditt hår mycket, är det extremt poröst. Därför ska du inte ha i silverschampoo för länge i håret, utan tvätta ur det ganska direkt. Ett blont hår får en kall färg med silverschampoo, då det tar bort de gula skiftningarna. Ett väldigt slitet hår kan dra åt sig för mycket av det lila som finns i silverschampoo och därigenom få en alldeles för kall ton.

Att som blond vilja bli brunett kan även det leda till gröna missfärgningar. Därför skriver jag ett snabbt tips till det. Välj en brun färg med mycket röda pigment i, eftersom rött motverkar grönt. Det måste inte vara en färg som resulterar i ett rött resultat! Rådslå med frisören så att denna kan kolla vilken exakt hårkvalité/hårfärg du har – så att du får rätt nyans.

One thought on “Hjälp! Grönt hår?!?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *