I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Bleka utväxten själv?

Läsarfråga från Blondie: Hej. Jag bleker håret själv, men håret växer så satans fort så det blir en ful och mörk utväxt. så jag bleker ganska ofta, typ varje månad. Och då kör jag i hela blekningen i håret. Min hårkvalité är inte så jättebra just nu. Jag vet att jag inte ska bleka hela tiden. Kan jag bleka bara utväxten?

Svar från Emma-Lou: Eftersom du bleker själv hemma och jag antar att du köper dina produkter från affären, då tycker jag att du ska vänta längre än endast en månad mellan blekningarna. Blekning sliter något fruktansvärt på håret. Givetvis går det att bleka enbart utväxten. Det är så man ska göra. Ditt övriga hår är ju redan blekt.

Jag rekommenderar dig i första hand att alltid fixa utväxten hos en frisör på salong. I andra fall, behöver du hjälp av en vän, då utväxt är extremt svårt att ordna själv – speciellt bak på huvudet. Då blekning verkar fort, betyder det att appliceringen måste ske snabbt också.

Tips: Om du använder silverschampoo annars, kan den senaste blekningen i utväxten skifta gult. Fortsätt då att använda silverschampoo, men i måttlig mängd. Eftersom du verkar ha blekt ditt hår mycket, är det ju extremt poröst också. Därför ska du inte ha i silverschampoot för länge i håret, utan tvätta ur det direkt. Ett blont hår får en kall färg med silverschampoo, eftersom det tar bort de gula skiftningarna. Och ett väldigt slitet hår kan dra åt sig det lila som finns i silverschampoo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *