I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Bleka hemma? (blev missnöjd hos frisören)

Läsarfråga från Johanna: Hejsan Emma-Lou! 🙂 Jag har nyligen slingat nästan hela håret med blonda slingor. Jag hade mörkblont hår från början och har nu några nyanser ljusare. Problemet är att jag egentligen ville få ännu ljusare hår, ungefär som modellen på Gina Tricot reklamen. Nyligen la jag dessutom ned 1500 kr på färgningen hos frisör som blev ganska misslyckad, så jag har inte råd att besöka en frisör i nuläget. Frågan är hur jag ska få mitt hår ljusare permanent, utan det ska vara alltför komplicerat/dyrt? Vill ju inte slita alltför mycket på det heller.

Obs! Har redan investerat genom att köpa ett silverschampo och funderar även på att köpa en blonderingsspray, eller är det bättre/skonsammare att slinga ljusa slingor själv? Vad tycker du jag ska göra för att få mitt hår så ljust som jag ville ha det? 😛 Supertacksam om du kan svara på detta 🙂 Din blogg är bäst! Kramar Johanna

Svar från Emma-Lou: Hej Johanna och tack så mycket! Om du inte blev nöjd på salongen, tycker jag absolut att du ska gå tillbaka dit och berätta varför du inte är nöjd. På så sätt kanske de kan kompensera dig, genom att få en nöjd kund. Känns resultatet misslyckat som i att blekningen inte satt länge nog för att ljusa upp ditt hår, eller är det misslyckat som i missfärgat?

Blekning är mest effektivt att använda då det ljusar upp fler steg snabbare samt ger bäst resultat – men det sliter desto mer på håret. Dessutom kan håret gå av om det sitter för länge eller om håret är i för taskigt skick. Att bleka hemma är alltså inget jag rekommenderar dig att göra själv. Ett sätt att känna håret håller på att gå av under en blekning, är att ta en slinga som du drar fram och tillbaka. Känns det som om du drar i ett gummiband så håller det på att gå av – och måste sköljas ur omgående! Om du inte går till en salong, kan du be någon kunnig vän att hjälpa dig med proceduren. Fortsätt med samma typ av slingor som frisören gjorde sist.

Jag tycker inte att du (eller någon!) ska använda blonderingsspray då det sliter enormt. Det handlar om starka kemikalier som fräter, vilket kan medföra till att hårstråna går av. Det kan alltså bli ett ojämnt, fult och måhända missfärgat resultat. Dessutom står det oftast på förpackningen att blondsprayen inte ska tvättas ur. Hur bra är det då att gå runt med dessa starka kemikalier i håret en hel dag eller två?

Silverschampoo kan du använda för att få bort gula skiftningar eller om du vill att håret ska få en kallare ton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *