I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Bleka håret ännu mera?

Läsarfråga från cherrie : Min dotter färgade sitt hår blont men det ser mer orange/gult ut nu. Min syrra är frissa men på semester i Egypten så då kan man inte få hjälp därifrån. Ska man testa en gång till med blont eller färga tillbaka det brunt?

Svar från Emma-Lou: Jobbigt läge att din frisörsyster är utomlands! Det ni borde ha gjort från början, var att successivt ljusa upp håret (slingor) i stället för att helblondera det rakt av. Men gjort är gjort.

Svårt att svara på då jag inte vet hur kraftiga dessa skiftningar är och i vilket skick håret är. Frågan är om din dotter färgat håret mycket innan denna blondering? Färgat på färgat = fler pigment. Samt hur mycket frisk utväxt det handlar om. Då blir det riktigt svårt att greja detta själv hemma.

Handlar det inte om så starka skiftningar, kan silverschampoo göra susen. Vill din dotter ha ett guldigt blont hår eller ett askigt och kallt resultat? Vid ett mer guldigt resultat ska hon alltså inte använda silverschampoo för mycket, men för att få bort de värsta. Vill hon ha ett riktigt askigt och kallt hår, kan hon prova med silverschampoo ett par gånger. Men tvätta igenom det snabbt första gången med silverschampoo och sedan tvätta ur rikligt med vatten så ni ser hur resultatet blir. Det är olika från hår till hår.

Jag vet inte när din syster kommer hem från sin utlandstripp, men förmodligen är det väl inom kort? Det jag rekommenderar mest, är att ni väntar på henne innan ni experimenterar ytterligare. Detta för att hon ska kunna känna och bedöma i vilket skick håret är i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *