I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

70-talsfrisyr, steg för steg

 

2

Alicia Keys brukar ha denna typ av 70-talsfrisyr. Fler frisyrer finns i sidokolumnen.

Såhär gör du frisyren:

Se till att inte ha använt balsam eller hårinpackning i håret på minst två dagar, men det ska vara rent och därför tvättat med schampoo dagen innan.

Dela upp en stilrent rak mittbena. Kamma håret stramt längs mittbenan och bakåt. Fäst håret med en tofs i en låg hästsvans.

Ta del för del av hästsvansen och gör korkskruvar med hjälp av en locktång. Håll locktången rakt upp när du lockar och dra försiktigt ut lockarna genom att dra locktången nedåt.

Tupera därefter korkskruvarna var och för sig så att det blir till ett krulligt burr. Lyft krullet genom att använda V-formade hårnålar (i samma färg som hårfärgen!) och fäst dem underifrån så att de syns så lite som möjligt.

Avsluta med att spraya hela håret lätt med en fixerande spray på 30 cm avstånd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *