I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Fläta, uppsatt

 

1

Dubbelfläta uppsatt. Fler frisyrer steg för steg finns i sidokolumnen.

Kan du inte göra inbakad fläta? Klicka här, så får du steg för steg.

2

Håret ska vara rent. Dela upp i en stilren snebena. Gör en passé i taget och gör två inbakade flätor. Fukta något innan först, så slipper du det spretiga! Du kan även ha i lite lätt mousse i den slingan du ska fläta. Sätt upp det övriga håret.

4

Tadaa! Flätorna klara! Fäst dem tillsammans med en enkel hårnål som inte syns där bak utan går in i håret. Tupera sedan det övriga håret. Ja, jag försökte vara rolig på bilden till höger genom att göra en fjortismun! Blixten gör inte bilderna rättvisa heller, hahahahaha…

6

Kamma ned tuperingen, men kamma inte bort den! Det ska fortfarande vara volym i hela håret, det ska bara inte se trassligt ut. Spraya med en fixerande spray i hela håret på cirka 30 centimeters avstånd.

7

Välj själv om du vill sätta upp hela frisyren så att den blir stilren eller om du har utsläppt.

8

Väljer du att sätta upp frisyren, råder jag dig till att spraya därefter.

9

Ovan ser ni två bilder på hur jag kammat ”bullen”…

11

Jag valde att ha högt baktill, men ändå uppsatt!

One thought on “Fläta, uppsatt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *