I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Christina Aguilera 2, festfrisyr, 40-tal, steg för steg

talsaguilera(1)

Vackra Christina Aguilera – en frisyr för kort till mellanlångt hår…

Såhär gör du frisyren:

Den här frisyren kräver övning framför spegeln. Lättast gör du denna 40-talsfrisyr med hjälp av en kompis. Kort till mellanlångt hår.

Tvätta håret med schampoo och handdukstorka. Tvätta inte med balsam. När du gör rullarna ska du inte göra hjässan, utan enbart sidorna, på det tunna partiet. Luggen och håret på hjässan kammar du försiktigt neråt i två vågor (titta noga på bilden!), fäst med lätta och små klämmor i själva ”böjen” av bågen. Christina Aguilera har en bred sidbena och på så sätt två breda vågor. På andra sidan är det bara en liten nätt våg.

Nu till sidorna och baktill: Forma en liten fuktig slinga i taget, med fingertopparna till en rund ring så att dessa inte har några kanter alls.

Du ska använda små clips till rullarna med fingertopparna och du fäster clipsen i själva rullen (som en rund bakelse) och sprayar lätt. Det ska sitta ett tag, men använd hårfön så går det snabbare.

När allt är torrt, tar du försiktigt ur ”rullarna” och clipsen och drar igenom med fingrarna. Kamma lätt och försiktigt igenom med en kam – det är här svallet kommer. Avslutade med att spraya lätt med en fixerande spray över hela håret.

Tips: Tvätta inte håret med balsam några dagar innan frisyrgörat eftersom balsam tynger håret. Balsam gör även håret mjukt, vilket sannolikt leder till att clipsen faller ur lättare. Varken tupering eller volym håller sig.

Tips: Spraya håret med hårspray på 30 centimeters avstånd, så sprider sig sprayningen bättre och håret blir inte heller klumpigt och tungt.

Tips: Söta håraccessoarer finns på Kicks, H&M och Glitter.

Fler frisyrer steg för steg finns i sidokolumnen.

3 thoughts on “Christina Aguilera 2, festfrisyr, 40-tal, steg för steg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *