I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Christina Aguilera 1, kändisfrisyr stef för steg

chris

Vackra Christina Aguilera – frisyr för mellanlångt hår. 

Såhär gör du frisyren:

Tupera lätt det torra håret upptill och kamma slätt åt sidan efter hur du lägger benan. Kamma till en våg på den sidan där benan är som bredast. Se bild.

Fäst håret åt sidan där bak med hjälp av V-formade och vanliga hårnålar i så lik färg som din egen hårfärg. Du kan även fästa håret som i två ”tofsar” baktill lågt med fina hårspännen eller med riktigt tunna hårtofsar.

Snurra försiktigt runt en smal hårslinga och fäst med en V-formad hårnål, om du inte vill att hårsnodden skall synas.

Tupera håret lätt och kamma försiktigt igenom det. Locka sedan med hjälp av en locktång. Locka små passéer åt gången. Avsluta med att spraya hela håret med en fixerande spray.

Tips: Tvätta inte håret med balsam några dagar innan frisyrgörat eftersom balsam tynger håret. Balsam gör även håret mjukt, vilket sannolikt leder till att lockarna ur lättare. Varken tupering eller volym håller sig.

Tips: Spraya håret med hårspray på 30 centimeters avstånd, så sprider sig sprayningen bättre och håret blir inte heller klumpigt och tungt.

Tips: Söta håraccessoarer finns på Kicks, H&M och Glitter.

Fler frisyrer steg för steg finns i sidokolumnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *