I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Bondfläta

aa

Som många av er läsare säkert har förstått sedan tidigare, är jag svag för flätor. Fler frisyrer finns i sidokolumnen.

Såhär gör du:

1. Håret ska vara rent, men inte med tvättat med balsam.

2. Borsta igenom hela håret och dela upp det i två delar med en stilren mittbena hela vägen från lugg till nacke. 

3. Ta del för del. Fukta håret något. Lägg en klick gelé i handflatan, smeta ut och arbeta in i håret. 

4. Kamma håret stramt ned och gör en hård fläta. Fäst med en tunn hårtofs som är snarlik din egen hårfärg.

5. Vänd flätan upp och fäst i själva flätan upptill på hjässan med vanliga hårnålar. Hur du gömmer den ”oflätade” delen i tofsen, kommer jag till snart.

bb

6. Fäst med v-formade hårnålar vart om i flätan så att flätan sitter fast i håret.

7. Gör nu samma procedur med den andra delen!

8. Göm nu den oflätade delen av flätan, under den andra flätan, så syns inte skarvarna lika mycket.

9. Avsluta med att spraya lite med en lätt spray på 30 centimeters avstånd, så håller frisyren.

 dd 

Vanliga hårnålar till vänster och V-formade till höger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *