I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Torrt och frizzigt?

Läsarfråga från Carro: ”Hej! Mitt hår är oerhört torrt och frissigt och det spelar ingen roll vad jag gör med det så blir det inte bättre. Enda gången det är hanterbart är om jag har i wax när håret fortfarande är blött. Har du något mirakeltips? Mvh Carro”

Emma-Lous svar: Hårvax är inte bra för håret eftersom det torkar ut, så det ska du sluta använda. Vilken hårkvalité har du? Tunt, rakt och typiskt skandinaviskt kvalité eller kanske smålockar som faktiskt är mycket skörare och på så sätt blir lättare frissigt? Färgar du håret? Hemma eller på salong?

För torrt hår ska du använda mängder av balsam och hårinpackning – max 2 ggr per vecka. Ha inte i stylingprodukter för ofta utan låt håret vila. Du måste återfå hårets balans från det torra.

En bra och snabb inpackning för torrt hår är L’oreals Elvital anti-breakage.

Hemma kan du göra inpackningar själv:

1: mosa en riktigt mogen banan tillsammans med 2 teskedar olivolja. Massera in i hår och hårbotten och låt verka 30 minuter. Skölj sedan ur med ljummet vatten.

2: blanda 1 äggula tillsammans med en tesked olivolja. Massera in i håret och låt verka i 10 minuter. Skölj sedan ur med ljummet vatten.

TIPS: Tvätta först håret med schampoo 2 ggr. Endast en liten mängd schampoo behövs. Ha därefter i vårdande inpackning. Avsluta med balsam som stänger hårstrået. Låt håret självtorka. Föna det inte torrt.

Måste du använda fön och plattång? Jag avråder dig till det, men använd då också ett värmeskydd!!

Om det är så att du har lockigt och vill behålla lockarna? Det finns en produkt som jag använder när jag låter mitt hår vara självlockigt och det är: Kérastase Nutritive Oléo-Curl Oil-in-milk. Det är en formgivande stylingmilk för hållbara lockar.

En reaktion på ”Torrt och frizzigt?

  1. Den här bloggen är supersmidig, du har ju dessutom en sån bra översikt i kontrollpanelen! Om det är svårt med något så får du gärna höra av dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *