I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 12 år, Joshua, 8 år och Alyssa, 3 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Budgetkollen vecka 32

budgetkollen

Den här veckan var inte vidare, haha. Vi har köpt så oerhört mycket gottis så det inte är sant!!! Jisses.

Vi landade på cirka 2100 kronor, högt räknat, då jag räknar in det jag och sönerna åt för när vi var bortresta under veckan.

Jag återkommer med en exakt summa på allt gottis som köptes denna vecka (ska markera allt med en markeringspenna). Fyfan alltså. Det märks att vi har haft semester!

Annons

KORT TÄVLING! Vinn Mystery box från Santa Maria

38497934_229474774433600_2720787491966681088_n

Santa Maria lanserar nya smaker i höst som du nu har chansen att vara bland de första att prova! Nyheterna är riktigt spännande för dig som gillar vego, enkla snabba rätter, grönt eller bara matlagning i stort. Vill du få hem och prova dessa produkter?

Enkla tävlingsregler:

  • Motivera varför just du ska vinna Mystery box!
  • Lämna korrekt mejladress.

Tävlingen avslutas söndag 19/8 kl 15:00. Vinnaren presenteras i kommentarerna och blir även kontaktad av mig per mejl.

Vad innehåller Santa Maria Mystery Box?
Utan att avslöja för mycket om produkterna kan vi berätta att du som gillar grönt, vego, vegan-mat och fräscha rätter kommer att gilla denna box. Eller så kanske du bara brinner för matlagning, snabba enkla rätter och att testa nya smaker – då passar den här boxen perfekt även för dig! Boxen innehåller många nya spännande smaker med inspiration från världens alla hörn som du kommer att få vara en av de första att få prova! Du får hem produkter som passar perfekt att laga och bjuda på när det nalkas finbesök såväl som till vardagsrätterna.

Du får ta emot och prova:

  • 4 st spännande nyheter från Santa Maria

För en mer kompletterande måltid får du även med några godingar från deras sortiment som finns idag: 

  • Santa Maria Tortilla
  • Santa Maria Mini Taco Tubs
  • Santa Maria Tortilla Chips
Annons

Börja cykla till jobbet?

101824856-origpic-5eef5b

Den här bilden kommer från Monty.se, där jag är inne och kikar lite på cyklar, närmare bestämt elcyklar.

Jag har ju nämnt här i bloggen att jag ska börja cykla till jobbet medan det fortfarande är varmt ute. Jag har ju haft en del cyklar genom åren. Dock blev ena stulen, fy vad arg jag blev över detta. Jag skrek faktiskt till och med en insändare till lokaltidningen där jag bedyrade min ilska över stölden. Det var ju mitt transportmedel på morgnarna när jag skulle till tågstationen, samt när jag skulle hem från tåget. Hade en korg framtill då jag handlade mellan, så hade jag handlat mat den där måndagen och skulle hem, så var min låsta cykel – med hjälm, puts väck försvunnen. Och en annan cykel som jag hade fått av min svärfar, den gick sönder.

Sååå, jag behöver en ny cykel. Som ni ser den på bilden, jag tycker att den är fin. Dock behöver inte jag en elcykel. Men jag hamnade hos Monty när jag googlade efter en ny cykel. Därför tänkte jag tipsa om dessa elcyklar för vuxna till er läsare. Kanske är det så att er gamla mormor eller gamla pappa inte är ute och rör på sig tillräckligt mycket, varför inte en promenadscooter? De kostar såklart en del, men jag skulle gärna ha velat att sånt här fanns på min mormors tid när hon fortfarande bodde hemma . Då hade jag och mina syskon, våra kusiner och övrig släkt kunnat gå in och delat på en sådan som en gåva till henne.

Jag såg dessutom på hemsidan att de rekommenderade en form av elfordonspremie som man kan använda sig av och då komma ned i pris. Det är Regeringen som sedan 20 september förra året satsar på miljön.

För att främja användandet av eldrivna färdmedel har regeringen beslutat att införa en s.k. elfordonpremie. Premien omfattar samtliga våra eldrivna modeller till en premie(bidrag) om 25 procent, med ett bidragstak på 10.000 kr, av elcykelns inköpspris.

Man räknar då på att om man köper en elcykel för 30000 kronor så får man tillbaka 7500 kronor. Denna rabatt omfattar då även Montys rabatterade cyklar och fordon.

Mer information om elfordonspremien finns på länkarna nedan:

Naturvardsverket.se

Riksdagen.se

OBS. Då regeringen endast har avsatt en begränsad budget per år till premien rekommenderas det att man skickar in sin ansökan snarast möjligt för att inte riskera att bli utan premie.

Detta inlägg är ett samarbete med Monty.

Annons

Åker kommunalt

IMG_20180817_083655_799

Hej på er, hoppas att allt är bra?! Just nu är jag på väg till jobbet. Numera åker jag kommunalt, inte med bil som annars. Är inte så van vid det, men det är smidigt då bussen till arbetsplatsen endast tar 15-20 minuter samt att det inte finns några parkeringsplatser däromkring. Och så är det bra för miljön också. Jag kommer även att cykla, men har ingen cykel för närvarande. Att cykla dit tar cirka 26 minuter så det vore perfekt att starta morgonen med.

Hur tar ni er till arbete och skola?

Annons
annons