I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Operation eller inte?

IMG_20190514_142151_464

Joshua skulle aldrig ha hunnit med att äta lunch, så idag fick han bestämma vad det skulle ätas för lunch ute. Självfallet ville han ha sushi.

Idag har Joshua varit på sjukhuset för ytterligare en koll på huruvida det ska bli en operation eller inte. Läkarna har sagt så olika hela tiden. Först skulle han opereras den 17 december, men vi märkte redan på söndagen att det aldrig skulle gå vägen eftersom Joshua insjuknade.

received_2422641061082705

Här låg Joshua redo att opereras i januari månad, men kirurgen avblåste det hela, då Joshua från ingenstans började att hosta.

Vid denna inställda operation, blev läkaren osäker på om det behövdes en sådan. Så vi har varit på en uppföljning, där det har varit osäkert.

Idag var det två läkare som tittade på Joshua och gjorde bedömningen att operation är nödvändig.

Datum har vi inte än, men gärna så snart som möjligt. Dock är Joshua hostig och snorig, så det var ingen idé att göra en narkosbedömning idag, så det fixar vi med så fort Joshua är bättre. Då får vi en tid inom tre månader som jag förstod det.

Nu håller vi tummarna!

Annons
Annons

Dagens matlagning

IMG_20190512_225104936

Det här har jag lagat idag, vilket borde räcka i några dagar. Får koka upp pasta till ena rätten samt fixa grönsallad.

Jag vet att somliga stör sig på att jag väljer att laga så mycket mat om söndagar, jag förstår ärligt inte varför? Jag lägger kanske två timmar på att fixa så att vi har mat här hemma söndag till tisdag, onsdag ungefär. Det är inte alls mycket tid. Jag jobbar flera kvällar i veckan och vill att vi ska äta hemlagad mat – men det blir lite svårt för mig att laga mat om jag inte är hemma, eller?

Det här underlättar enormt för vår familj, då barnen när de kommer hem från förskola och skola, är hungriga som vargar. Det gör det dessutom lättare för Simo som då slipper att laga mat när barnen kanske kan vara griniga för att de är hungriga. Jag vet själv att jag kan bli grinig om jag inte fått i mig mat.

Jag lägger inte upp sådana här inlägg för att visa att jag är bättre än någon annan (kan få sådana gliriga kommentarer ibland), för det anser jag inte mig vara. Jag visar en metod som fungerar för det här hushållet.

Dagens matlagning:

🥟 Dumplings med kyckling.

🍚 Ris.

🎏 Sprödbakad torsk.

🥣 Remouladsås.

🍝 Korv stroganoff.

🍲 Vegetarisk soppa på grönkål, spenat och broccoli.

🎏 Laxfilé med teriyakisås, lime, koriander, chili, salt och vitpeppar, på en bädd med glasnudlar, lök och zucchini.

🥗 Koreansk gurksallad.

Annons
Annons
annons