I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 12 år, Joshua, 8 år och Alyssa, 3 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

PYSSEL: rosor av lönnlöv

IMG_20181019_150228_616 IMG_20181019_150228_619

Det här har vi pysslat med idag och det enda man behöver är färska lönnlöv från marken och tejp.

Lönnlöven ska inte vara blöta eller torra, utan färska. Det är bra om löven har ungefär samma storlek. Färgerna kan man blanda precis som man vill.

Om man tänker att lönnlövet är som en hand med fem fingrar, så ska man vika ned de tre mellersta fingrarna en och en och sedan snurra ihop hela lövet från sidan. Sedan fortsätter man den proceduren runtom den första tills man känner sig nöjd med storleken. Tänk på att ha den fina sidan mot bordet när du snurrar, så syns den fina sidan utåt.

Sedan om man vill få den mer utblommad så tar man de sista bladen som man lägger med den fina sidan uppåt och bara lägger runtom de tidigare vikta snurrade bladen. Dessa viker man sedan ned så syns den finare sidan utåt.

Fäst med tejp några gånger under processen.

Se gärna ett videoklipp här hur du gör.

Annons
Annons

Möte med skola, Soc och BUP

IMG_20181019_091737

Imorse hade vi möte med skola och socialtjänst, jag hade med mig en handläggare därifrån som stöd då jag inte känner att skolan gör sitt när det gäller Joshua och det kändes väldigt bra. Jag hoppas så av hela mitt hjärta att skolan ger det stöd Joshua är i behov av. Vi föräldrar känner inte att skolan ger det till Joshua nämligen även om det låter så på skolan, så säger Joshua annat när han kommer hem om dagarna.

Strax ska vi på kontroll hos BUP, där Joshua ska få ta blodtryck för att se hur hans kropp arbetar med den nya medicinen som han har. Han har nämligen haft svårt att somna om kvällarna, så BUP föreslog en annan medicin som går ur kroppen snabbare mot den han hade innan. Så vi ska diskutera den delen idag. Ska även ta upp annat med BUP gällande stöd för Joshua i skolan.

Senare ska jag ringa Habiliteringscenter och få till en ny tid med dem. De har avbokat så många möten nu och ändrat om och varit väldigt dåliga på att höra av sig, så ska ta upp detta med dem. Den hjälp och det stöd han kan få av dem är nämligen så ovärdeliga så det ska han ha.

Jag ska även se över andra instanser jag kan ta hjälp av.

Det är mycket när man har barn med diagnoser, men jag känner som så att Joshua har kommit till rätt familj och att vi verkligen för vårt yttersta för att han ska klara sig genom livet. Det är mycket att tänka på hela tiden, och så får det vara.

 Keep going!! ❤️

Annons

Ser inte så trött ut trots lång arbetsdag

IMG_20181018_212604

Såhär ser jag ut efter en längre arbetsdag (kortare arbetsdag på fredagen). Måste ändå säga att jag inte ser så värst trött ut ändå. Och jag har inget filter på bilden heller. Skar även lök på jobbet och grät som tusan – och sminket är från 07:30 imorse (ögonbryn och fransar bara), så ja, haha. Äntligen typ, haha.

Nu ska jag bada och därefter blir det sängen.

Annons
annons