Välkommen till min lilla blogg som berättar om vardagslivet som en 32-årig och smått förvirrad tvåbarnsmamma till Elliott och Leila på östgötaslätten. Här skrivs det en hel del om familjen, sådant som är en del av min vardag såsom livet som studerande , min nyfunna kärlek till träning etc. kontakt: emlischblogg@gmail.com

3 år sedan

0570EC70-CC5F-4985-9269-74E3C0FE4124

Denna bilden är tagen för ca 3 år sedan. Shit vilken ”form” jag var i, skulle lätt vilja se ut sådär igen. Mitt mål tror jag bestämt!!

3 1/2veckor med ris, kyckling och kvarg typ, o en hel del träning på det. Hejjja mig!

Jag ska klara det! No More fetto!

Att tappa sig själv

någonstans längs vägen har det hänt. Jag har tappat bort mig själv. Tappat min identitet. Vem är jag? Vad gör jag?

Måste försöka hitta mig själv igen, den Emelie jag en gång var. Men det tycks vara svårt att hitta henne ,hon gömmer sig.

Man åker till jobbet på morgonen, hemma runt halv 6, försöker umgås så mycket som möjligt med barnen innan läggdags, sedan däckar jag nästan varje kväll i soffhörnet, såå trött!

Måste bli skärpning, måste prioritera hälsa och välmående igen. Jag vill må bra, vill känna mig pigg, glad och snygg. Inte tjock ful och trött.

Hälsa 2018

 

Helgen är här

Och så var det helg igen! Vad tiden går fort, veckorna susar förbi i ultrarapid fart just nu.

Denna helgen blir det att ta igen massa tid med barnen känner jag. Så får vi se vad de har för önskemål, haha.

image

Men först ska jag jobba några timmar imorgon förmiddag, sedan kan det bli helg på riktigt :) Känner att jag vill ställa upp nu när jag är ledig för en tripp till skolan ons-fre nästa vecka.

 

 

 

Att motorvägspendla

Finns mycket saker som stör mig dagligen som motorvägspendlare 😉

-varför ska en del bilar som kört sakta innan helt plötsligt gasa på när man kör om? när man sedan ger upp och lägger sig bakom har de helt plötsligt sänkt hastigheten igen.

-måste ALLA lastbilschaufförer blinka på varann för och hälsa? man blir ju nästan bländad i mörkret.

-måste lastbilschaufförerna välja o köra om varann i uppförsbackar där det tar extra lång tid att köra om för det är tungt och uppför för dom?

-sedan har vi de där människorna som sitter och smsar när de kör om, hur smart är det? Fick köra ut i vägrenen häromdagen, annars hade det inte varit mycket kvar av bilen.

någon som känner igen?

nu är vi inte så bittra mer här…

-det är rätt skönt att ha lite egentid på morgonen där i bilen när man är lite seg.

-man hinner lyssna på radion. NRJ får mig oftast att skratta om mornarna.

-man hinner fundera en del när man åker. Många viktiga beslut fattas i bilen.

-en annan fördel med att just åka motorväg är ju att man ändå kommer fram ganska snabbt än om man exempelvis skulle åkt massa småvägar.

 

hår, hair, haar

Alltså det här med o gå till frissan. Jag kan erkänna att jag är en sådan som inte klipper mig alls ofta, bara för jag alltid varit så mån om längden på håret. Brukar bli Max en gång per år, och då brukar jag oftast få beröm för att mitt hår knappt ens är slitet.

Sist jag klippte mig var nog för ca 45 veckor sedan enligt instagram, och herregud vad jag senare kom att ångra mig.

På något sätt fick jag för mig att jag skulle klippa av en rejäl bit eftersom sambon alltid gnäller på att det inte syns att jag klippt mig 😉

Jag var verkligen supernöjd med frisyren och allt, men ett par veckor senare nästan grät jag för jag saknade längden massor,haha!

Som tur är så växer det ju ut igen, och nu har jag äntligen  fått hyfsad längd på håret igen. ska ALDRIG klippa mer än o ta lite påtopparna 😉

Att mitt hår inte är så slitet beror nog mest på att jag inte färgar håret. Har änsålänge min egna naturliga hårfärg, bävar lite för den dagen då det blir flera gråa hårstrån…då är det dags att börja färga med!

image