Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

Alltså…

…hela sommaren har gått och – nu är vi redan inne i första höstmånaden! Å jag – jag har kickat igång sista terminen på sjuksköterskeprogrammet ? Men förstår ni hur galet det känns! Å kul! Här har ni mig – 44 bast och snart sjuksköterska ? Förra lördagen skrev vi vår sista läkemedelstenta! Japp, för jag satte den fullpottare som krävdes, så check på den liksom ???

I övrigt har vi ju mycket annat smått och gott att roa oss med ändå under terminen… skolan har ju sin van trogen planerat en uppsjö av uppgifter, seminarier och hemtentor att beta av under de första veckorna av terminen. Vi läser vårdandets ledarskap nu de fyra första veckorna – och den kursen avslutas i morgon med en 15-timmars-hemtenta ? som vi inte vet alls hur den ser ut. Instruktioner släpps kl 8:00 i morgon ich inlämning ska göras senast 23:55… håll gärna tummarna. ?? Efter det är föreläsningar och skoltid över! Med undantag för ett seminarium och nkse-tentan har jag inget mer att uträtta i skolan! (Förutsatt att alla inlämningar blir godkända så klart då förstås) ? På måndag drar nämligen 15 veckor praktik igång! Jag fick 10 veckors placering på Medicinavdelning som jag önskat och ser så mycket fram emot att få kasta mig in i det! Lyssna bara på det här:

Här på 41:an utreds och behandlas patienter med diabetes, lungsjukdomar, blod- och mag/tarmsjukdomar. Vi har en dagvårdsverksamhet där patienter kommer vissa dagar för att få behandling såsom blodtransfusion och cytostatika. Avdelningen är uppdelad i två moduler och vi jobbar i team med bla läkare, dietister och fysioterapeuter. Det är mycket undersökningar, provtagningar, kontroller mm. Du kommer att lära dig så otroligt mycket under denna tid.

Såå Spännande! Har dessutom redan träffat en potentiell arbetsgivare (just denna faktiskt lite otippad – återkommer in det) seriöst – där jag kan tänka mig att jobba när jag är klar. Har två förfrågningar om möte till utöver det (som jag så klart ska går på) samt att jag själv kommer att initiera ytterligare två möten varav ett med kommunen då förstås. Min tanke är att träffa ALLA de jag själv kan se som framtida arbetsgivare och få faktisk och riktig information från den. På så sätt kan jag sedan bilda mig en rättvis uppfattning om vem som känns som ”den rätte” för mig att skriva på med när jag väl är klar sedan. Höstens långa praktikperiod lämpar sig alldeles ypperligt – chansen att utöver möten även ha möjlighet att faktiskt hospitera på olika avdelningar är ju perfekt! ?

 I övrigt så ska jag försöka höra av mig lite oftare nu igen efter hösten. ? Tycker ni jag dröjer hittar  nu mig även på Instagram (emilsmorsa), där är och kommer jag kanske vara mer aktiv än här. Men jag ska försöka bli mer frekvent även här ?Jag måste ju hålla er uppdaterade om mina jobb-förehavanden och även liiite länge fram avslöja mitt lilla projekt jag hållt på med sedan juni. ?

Nu är det strax läggdags – jag behöver ju vara fit for fight i morgon inför endags-tentan ? men först måste jag se klart dokumentären om Auschwitz som jag fastnade framför på History Chanel..

8FA3F52B-D4B2-44A6-8B88-451B7627F6F5

Jag finner inte ord för denna grymhet ?❤️ Det är viktigt  att påminnas om då och då dock ❤️

Ta hand om er. PÖSS ?

3 reaktioner på ”Alltså…

  1. Hej!

    Jag hittade precis till din blogg efter att ha googlat runt lite. Jag ska läsa upp en matte-kurs och sedan planerar jag att börja studera till sjuksköterska. Jag ser att du håller på för fullt och skulle verkligen uppskatta om du ville dela med dig av dina tankar kring utbildningen och det som väntar sedan.

    Är utbildningen svår? Alla medicinska termer och begrepp? Hur många timmar uppskattar du att du lägger på att plugga/vecka? Hur lägger man upp allt? Hur ser en vanlig vecka ut på ett ungefär?

    Hur ser du på det stora ansvaret det innebär att jobba som sjuksköterska sedan? Jag är lite utav en expert på att måla upp hemska scenarion där jag gör fel som framtida sjuksköterska och att det sen får hemska konsekvenser, förstår ju att man lär sig allt man behöver veta under utbildningen och att man sedan växer med uppgiften när man väl börjar jobba, men det är ändå något som skrämmer mig extremt. En rädsla över att inte klara av vare sig utbildning eller jobbet sen när man är klar. Hur tänker du kring sånt?

    Tack på förhand 🙂

    1. Hej Sara och Fabiola

      Så kul att ni hittade hit ? Jag tar mig friheten att svara i ett kollektivt mail då ni båda hade liknande funderingar ?

      Först och främst: kul att ni är sugna på att läsa/ska börja läsa till sjuksköterska ???
      Innan jag själv började var jag superpeppad men samtidigt livrädd! Hur ska jag klara det och hur sjutton ska jag kunna jobba som sjuksköterska sedan…? En känsla som hållt i sig under hela utbildningens gång, men som samtidigt bleknat mer och mer allteftersom åren gått. Min upplevelse är att de tre år som utbildningen pågår hjälper till att lägga en bra grundtrygghet för att bli klar att ge sig ut och skaffa riktig arbetslivserfarenhet sedan. Du kommer aldrig vara helt färdigutbildad – vi lär oss nytt varje dag – men utbildningen grundlägger på ett bra sätt dina förutsättningar för att utvecklas vidare sedan du blivit färdig ?
      Utbildningen är på heltid och jag har lagt MINST 40-45 timmar per vecka på att plugga, i perioder (inför tentor och när vi haft 2 parallella kurser) något mer. Däremot är detta högst individuellt tänker jag, då jag haft klasskompisar som lagt ner både mer och mindre tid än så. Mitt viktigaste tips är att planera in era studier noggrant med almanacka! Skriv in tider för föreläsningar samt när, var hur ni ska läsa hemma/plugga och försök hålla er till det så mycket ni kan. Hur svår utbildningen är är nog väldigt individuellt det också…jag personligen älskade att plugga in latinska termer eftersom jag är språknörd ? medan andra avskydde det. Just på Linnéuniversitetet är det väldigt mycket fokus på vårdvetenskap dår vår kandidatexamen är i just detta. Personligen tycker jag att det hade varit ba att da ner lite på det ich utöka det medicinska istället…men men, den biten har vi ju kunnat ta igen under vår VFU trots allt..?

      Utbildningen är på universitetsnivå och kräver så klart studier efter det, däremot är det (iaf hos oss, hoppas det är samma för andra) upplagt så att vi först får föreläsningar och information kring de nya kurser vi ska läsa och därmed får bra förutsättningar att klara uppgifterna som följer.

      Jag förstår absolut (tro mig) ers farhågor och rädslor inför studier och yrkesrollen. Jag kan fortfarande bli nervös inför exempelvis provtagning eller liknande och det är okej! Säkerheten kommer med tiden…första steget till den är att hoppa på sjuksköterskeprogrammet ?

      Hoppas ni fick lite svar på funderingar och tankar. Ni kan också jättegärna läsa och leta bland mina tidigare i lägg i bloggen för att se lite hur jag kände mig och tänkte i början ?

      Lycka till

      Kram

  2. Hej
    Jag blev då inspirerad av din blogg.
    Jag identifierad lite med dig.
    Jag är 40 + och ska börja läsa till ssk VT 19 och har efter att har varit smal blivit övervikt.
    Jag skulle gärna ha din vilja . Du måste veta att jag beundrar dig utan att känna dig .
    Och vill gärna vilja ha kontakt med dig o kanske du kan hjälpa mig o råda mig under min resa med studierna och min viktnedgång.
    Det vore fantastisk om du vill.
    Värma hälsningar
    Fabiola Eriksson- Macchiavello
    0720117565
    Odengatan 46 A Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *