Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

Kikar in..

Hej hopp!

En hel månad sedan sist…?? Sjukt vad fort tiden rusar på. Har tydligen inte haft något att delge er direkt innan – trots att en hel del egentligen har hänt. Hoppas ni alla har det gott och får möjlighet att njuta lite av sommar och sol. Själv har jag ju som ni vet rätt sparsamt med semester i år, men vänta bara! Redan nästa år tar jag igen allt! ?

Jag är fullgång med mitt sommarvikariat – inne på tredje veckan redan! I slutändan blev det ingen dispens, men det spelar ju verkligen inte mig någon roll. ? Jag gör ändå samma saker på delegering nu som jag skulle gjort med dispens…Det som skulle skiljt sig var i princip i så fall lönen, vilket kan kvitta. Ja, just NU alltså, när jag sommarjobbar som undersköterska. Min lön som färdig kommer inte kvitta ett dugg ?

Jag får verkligen göra allt möjligt. Jag lägger om sår och sköter infarter, tar prover och följer upp provresultat, delar och kontrollerar mediciner, dokumenterar, planerar, styr upp och grejar med olika vårdåtgärder, lär mig om palliativ vård, sköter sonder och stomier, förnyar recept via HC och mycket, mycket mer och vet ni: DET ÄR SÅ KUL! ❤️ Trivs verkligen toppenbra! Är fortfarande inne på kommunen som arbetsplats om dryga halvåret, men som tidigare nämnts så behöver jag ju ge medicinavdelning på sjukhuset en chans också…det blir i höst.

Det jag jobbar med nu känns (som jag förutsatte och hoppades) verkligen klockrent som förberedelse inför sista terminens ”knyta-ihop-säcken”, men även för mitt självförtroende som blivande sjuksköterska och är till stor hjälp för att jag ska kunna bygga upp en trygghet i att utföra olika åtgärder och moment. Jag utvecklar en känsla för uppplevelsen av sjukdom v/s hälsa och får tillfälle att se förbättring och svikt i båda delar och bygger på min självständighet i arbetet. Lär mig nytt och visar också kollegor nya saker. Jag stärks av både väl genomförda moment och ev misstag och suger i mig som en svamp av ”tips och tricks” från de olika sjuksköterskor jag träffar. Jag håller kort sagt på att stegvis gjuta fundamentet för stabiliteten i min framtida yrkesroll och för den sjuksköterska jag kommer utvecklas till i slutändan…

BE37F174-23DF-4939-8B03-438BC2EB7642

Skolan är ju som bekant slut då ja och jag fick två snygga VG i slutbetygen – både i engelskan och för vår uppsats ???? Så kul! Nu får vi vänta och se om vi blir/eller inte blir kandidater för Vårdförbundets stipendium, vilket vi dock inte vet förrän till examen  ? Håll tummarna. Så nu har vi bara en termin kvar…vilket känns helt galet. Men kul! Och lite läskigt, men jag längtar nu….???

Sommaren hittills har inneburit härligt familjehäng i lite olika omgångar av ”långhelger” bland annat. Vi hade två toppendagar på Liseberg med mycket skratt, bus och karusellåkande! En härlig tradition som vi får hoppas håller i sig! Vi får dock till nästa år…maken och ungarna har diskuterat Legoland redan…??

Vår ”riktiga” semester är ju dock den vi har v31 och 32. Då drar vi iväg och bor i stuga som bekant och bara hänger och myser tillsammans. Vi ska ju sluta upp med en av mina barndomsvänner från Stockholm på campingen och umgås med dem…så härligt ❤️

Mitt i sommaren nu har jag även ett projekt på gång, som hittills *pepparpeppartaiträ* går enligt plan och snart ska jag avslöja vad det är för er som är nyfikna. Men ni får ge er till tåls lite till ?

OCH! Om mindre än en månad drar Eva-Lena och jag till Göteborg, Ullevi och GOLDEN CIRCLE för att återigen njuta av:

381D6C70-63A8-4BE9-B341-5EEA0D3C2BDF

Ska bli så sjuuuuukt kul! ??????Det har blivit lite av vår grej – dra på rockkonserter typ en gång om året ❤️❤️❤️

Innan dess hoppas jag hinna med en träff med min andra BFF.  Dinner and a movie brukar vara grejen…eller bara restaurangbesök…Då kan vi i vanlig ordning gapflabba, äta gott och planeringsprata om vår roadtrip genom USA 2024.??

På lördag har maken och jag i alla fall planerat en dejt och därför fixat barnvakt åt huliganerna. ?? Vi ska käka ute och troligtvis se en film som avslut på kvällen. Lite egentid går det åt ibland ?

Idag är jag hemma för vab med den stora smurfen som vaknade med lite illamående och huvudvärk, så han får vara hemma och ta igen sig lite och så får vi se var symtomen tar vägen under dagen….sover gör han än i alla fall.. Såå….Nu ska jag ta mig en kopp kaffe på altanen! Gäller att passa på i solen – sitter ju inne på jobbet 7-16 varje vardag annars ? och för att citera en folkkär artist: ”det verkar bli en fin dag idag” ❤️

Hörrni! Ta hand om er och ha en härlig dag! PÖSS! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *