Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

Ice breaker

Hepp!

Jaha! Lång frånvaro igen – sorry. ☺️ Det är lite långdraget med uppsatsjobbet så här på slutet så det finns inget direkt av substans att delge er! ?

4B95FD3B-6708-454B-82CA-DD5B8E8CFC89

Men, nu har vi i allafall dragit igång alla opponent- och respondentskapsseminarier, vilka sträcker sig över de två sista veckorna av terminen! Javisst! Du läste rätt! De sista veckorna!!  Bara en vecka kvar – eller knappt en till och med. Vad det går fort! Förra måndagen hade vi vår opponering i alla fall och den gick jättebra! Så G på den! (Vilket är det betyg man får) Att vara ”först ut” så tidigt är både bra och dåligt egentligen. BRA! För att då har vi vår grej gjord i det avseendet och kan slappna av lite och bara fokusera på vårt eget respondentskap. Skönt. En nackdel är ju dock att man som först ut inte kan ”lära sig av andras misstag” typ och riskerar att göra fel om man inte är så van – vilket vi inte är är…Fast i vårt fall gick det ju strålande ändå! ? Som sagt – vi är båda överens om att det tuffaste var gjort i och med opponeringen och det är gött! Vi satt också med i två auditorium förra veckan – våra första, där vi då förväntas delta aktivt med frågor (lärarna kollar av oss) och det var skönt att också ha genomfört dessa två som lite ”isbrytare” så vi blev lite varmare i kläderna till vårt responderande i torsdags. Det gick i alla fall toppenbra! Vi fick ”lite i förbigående” veta att just vår uppsats – med anledning av ämnet – varit en riktig snackis bland lärare och adjunkter på hela institutionen ?? Av vår handledare och medbedömande lärare att döma så var det positiva tongångar! Kul ju! ?? Vi fick verkligen beröm för vår uppsats av medbedömande lärare också (som är den som godkänner och betygsätter uppsatsen) och faktiskt ytterst få kommentarer! Tror vi fick typ tre saker från henne att ”korrigera om vi själva vill”. Opponenterna hade nästan samma förslag och vi ändade en del av förslagen, men behöll vår ursprungstext i en del fall ? Korrigeringsförslaget är inskickat och nu väntar vi på OK och efterföljande betyg…eller ev mer korrigeringar (Som en del fått efter första korrigeringsrundan…) ?

Denna vecka ägnas då åt korrigeringarna, aktivt deltagande i ytterligare två auditorium samt det efterarbete som krävs med uppsatsen. Jag har även schemalagd bredvidgång på torsdag och så har vi lite avslutningsfika och sedan – sedan är skolan slut för denna termin! Återstår bara den sista i höst – sedan är jag färdig sjuksköterska! ? En av mina vänner går terminen över mig, så henne är jag bjuden att examensfira på fredag! Kul!

Nästa lördag(2/6) drar vi ut på lite utflykt ungarna och jag. Tillsammans med grannen och hennes dotter kör vi till Astrid Lindgrens Värld och hänger en heldag. Det är rätt dyrt, men värt ett besök i alla fall någon gång om året! Vi packar matsäck och fikar/picknickar/äter lätt inne i parken och kör varm mat i Vimmerby innan vi drar hemåt. Mysigt!

Sedan blir det troligtvis lite ledigt för mini och mig – E har skola – på måndag och tisdag  (om jag inte behöver gå bredvid någon dag till) innan det är röd nationaldag på onsdagen och vår årliga Lisebergsresa som äger rum 7-9 juni. Ungarna längtar något enormt! ? Familje-weekend och lite långledigt tillsammans innan sommarjobb och annat börjar. ? Vi har  valt datumet med omsorg och i år tog vi ledigt för E ett par dagar. Skolan slutar ju först 15/6 egentligen, men det får det vara värt. Jag har introduktionsvecka på jobbet under skolavslutningsveckan nämligen, så det passade bättre med helgen innan dess.

Nu är det dags för kvällsbestyr, nedvarvning av barn och nattning innan soffhäng och faktiskt en film  står på schemat! ?

IMG_2860

Ha en toppenkväll! PÖSS! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *